L’Urgell i la Segarra milloren l’accés de persones amb discapacitat a les piscines

Pla obert on es poden veure les famílies promotores de la campanya

Pla obert on es poden veure les famílies promotores de la campanya | LleidaDiari.cat

 

Un grup de famílies vinculades al Grup Alba van presentar aquest dimarts la campanya 'Piscines inclusives' amb la voluntat de sensibilitzar i fer arribar als Ajuntaments de l'Urgell i la Segarra i als responsables de la gestió de les piscines dels pobles, cinc mesures per millorar-ne l'accessibilitat. Montse Garrido, mare d'una persona amb discapacitat, ha assegurat que no tenen massa oferta d'oci per a les persones amb especials dificultats i «a l'estiu anar a la piscina i gaudir de l'aigua és la millor opció, també fins i tot en l'àmbit terapèutic».

 

Garrido lamenta que anar a la piscina pot ser complicat pels seus fills i per les famílies i per això reclamen que els ajuntaments els tinguin en compte. Entre les 5 accions que proposen les famílies hi ha la necessitat d'establir unes tarifes visibles a l'entrada de les piscines que tinguin en compte el col·lectiu de persones amb discapacitat, igual com es fa amb la gent gran o les persones aturades. A banda d'un descompte per a la persona, també reclamen la gratuïtat de l'entrada per a l'acompanyant per aquelles persones que necessiten una segona persona de suport.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El testimoni de les mares

Una altra mare que promou la campanya, Montse Aloy, assenyala que el seu fill ja és adolescent i lamenta que quan van a les piscines «no pot fer res per si sol, ja que necessita que algú l'ajudi per entrar a l'aigua, canviar-se i accedir al recinte de les piscines». Segons aquesta mare, si ella no ajudés al seu fill aquest no podria gaudir mai de les piscines. Les famílies proposen que per gaudir de la gratuïtat les famílies ho hagin d'acreditar a partir del Carnet oficial de la Discapacitat que emet la Generalitat, i que especifica quines persones necessiten el suport d'una altra persona i el seu barem de mobilitat.

 

Des de grup Alba recorden que aquest any i davant de la pressió de les famílies, l'abonament de les piscines que ofereix el Consell Comarcal de l'Urgell ja inclou aquest descompte i gratuïtat, i les famílies demanen que es pugui establir en totes les tarifes i abonaments de les piscines del territori. Altres demandes que fan les famílies tenen a veure amb els lavabos adaptats que sovint es fan servir de magatzems o el fet de trobar-se amb barreres arquitectòniques en el recinte.

 

Des del Grup Alba es valora positivament la iniciativa

Des del Grup Alba es valora positivament la iniciativa que ha sorgit de les famílies i s'oferirà tot el suport necessari per a poder fer arribar les seves demandes a tots els Ajuntaments de l'Urgell i la Segarra, així com en els Consells Comarcals. Com a entitat sí que compta de descomptes especials quan es realitzen activitats en grup amb monitors de l'entitat, però reclamen que aquests descomptes també puguin existir quan les famílies hi van pel seu compte.

 

També et poden interessar…