La Seu d’Urgell torna a obrir al públic el Claustre modern del Parc del Valira

Imatge del claustre

Imatge del claustre | LleidaDiari.cat

 

A partir d'aquest divendres 19 de juliol i fins a l'11 de setembre, el claustre modern ubicat al Parc del Valira, dissenyat per l'escriptor i urbanista urgellenc Lluís Racionero, tornarà a obrir al públic cada dia, de deu del matí a set de la tarda. Les portes d'aquest claustre les obrirà i tancarà la Policia Municipal de la Seu d'Urgell. Els agents municipals passaran diverses vegades al dia per vigilar aquest espai urbà. L'entrada és lliure.

 

Val a dir que es tracta d'una prova pilot que té com a objectiu que tothom pugui gaudir d'aquest recinte que forma part del patrimoni cultural de la Seu d'Urgell. En aquest sentit, el claustre modern del Parc del Valira pot tornar a esdevenir un atractiu turístic més de la ciutat. Recordem que fa uns tres anys aproximadament es va decidir tancar-lo al públic per evitar problemes d'incivisme. Una vegada finalitzi la temporada d'estiu, l'Ajuntament urgellenc farà una valoració de l'ús que se n'ha fet d'aquest claustre per part de veïns i visitants per decidir si segueix obert a tothom.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Claustre del Racionero

Aquest claustre modern és un dels elements més destacables del parc fluvial de la riba esquerra del riu Valira ael seu pas per la capital alt urgellenca. Inaugurat l'any 1990, aquest claustre és una rèplica del claustre de la Catedral de Santa Maria d'Urgell, amb un llenguatge actualitzat al segle XX, que es focalitza en els capitells on s'hi representen diverses fites històriques d'aquesta centúria.

 

Així, els capitells d'aquest claustre són la història del segle XX tallada en pedra on es mostren referents contemporanis com a actors, actrius, polítics, religiosos, futbolistes i científics, i també els 'monstres' encarnats en els dictadors del segle XX: Franco, Hitler i Mussolini.

Imatge exterior del Claustre

Imatge exterior del Claustre | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar…