La Urbana troba en un pis de Lleida 29 plantes de marihuana

Imatge de les plantes de marihuana

Imatge de les plantes de marihuana | Guàrdia Urbana

 

Una patrulla de la Guàrdia Urbana va anar aquest dimecres al barri de Llívia de Lleida en observar en una terrassa unes plantes que semblaven de marihuana. Els agents van identificar els veïns propietaris de les plantes, els van informar de les molèsties que ocasionaven aquestes

  

plantes, que es podien veure dels del carrer. En ser requerits aquests veïns van lliurar als agents les plantes que tenien a la seva terrassa, un total de 29 plantes de diverses mides. Els agents van comissar les mateixes i van iniciar les diligències corresponents.

 

 

Paral·lelament, a les 15.25 hores de la tarda de dimecres, una patrulla va observar un jove a la plaça de l'Hort de Santa Teresa de Lleida que estava fumant una cigarreta tipus porro. Els agents van identificar aquest noi, de disset anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, el qual va lliurar als agents la cigarreta i una bosseta que contenia una substància vegetal que presumptament era marihuana. Els agents van donar avís al seu pare per informar-lo dels fets i els van fer l'oferiment per l'acolliment al programa socioeducatiu de mesures alternatives.

 

Tanmateix, aquesta matinada una patrulla ha aturat un individu al carrer Alfred Perenya de Lleida amb motiu de fer un control de documentació. Els agents han comprovat que aquest jove, de 24 anys, nascut a la República Dominicana i veí de Lleida, portava un embolcall amb una substància en pols que semblava cocaïna i un embolcall petit amb una substància vegetal que presumptament era marihuana. Finalment, aquest mateix matí una patrulla ha identificat un jove al Parc de Santa Cecília amb motiu de fer un control de documentació. Els agents han comprovat que aquest jove portava una peça d'una substància de color marró que semblava haixix. Els agents, en tots els casos, han comissat les substàncies i han fet les diligències corresponents per consum i tinença de substàncies estupefaents.

 

Dos denunciats pels Mossos per tenir una plantació de marihuana

Cal recordar que a principis del mes de setembre, els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment dos homes de 51 i 37 anys, originaris de Romania i veïns de Miralcamp (Pla d'Urgell), per tenir una plantació de marihuana camuflada. Una patrulla va observar un tancat al camí que uneix Miralcamp amb Torregrossa, prop de la L-200. El tancat els va cridar l'atenció, ja que estava envoltat de reixa metàl·lica tapada amb malla fosca pels laterals i amb una altra malla tipus xarxa per sobre. Tot i això, als agents els va semblar que podien distingir-s'hi per sobre el que semblaven plantes de marihuana.

 

El tancat estava fermat amb un cadenat i no hi havia cap persona pels voltants. L'endemà, una altra patrulla va estar controlant la zona fins que van interceptar un vehicle que s'hi adreçava. Estava ocupat pels dos denunciats que van reconèixer la plantació i van obrir la porta. A dins hi havia 45 plantes de grans dimensions i 530 grams de cabdells. Davant els fets els agents van denunciar penalment les dues persones com a suposats autors d'un delicte contra la salut pública per cultivar marihuana.