La Urbana tindrà patrulles a peu permanents al Centre Històric i la Mariola

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa,visitant les instal·lacions de la Guàrdia Urbana

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa,visitant les instal·lacions de la Guàrdia Urbana | LleidaDiari.cat

 

L'alcalde Fèlix Larrosa ha encarregat als màxims responsables de la Guàrdia Urbana de Lleida, encapçalats per l'intendent Josep Ramon Ibarz, la posada en marxa «amb caràcter immediat» d'un nou model d'organització del cos amb l'objectiu de «modernitzar-lo». Així mateix, Larrosa, també ha ordenat a la Guàrdia Urbana un reforç en les patrulles a peu a la Mariola i el Centre Històric, per tal que el cos tingui dotacions de forma permanent en aquests dos barris. D'altra banda, l'intendent Ibarz ha destacat que durant els primers vuit mesos de l'any, els accidents greus de trànsit han baixat un 52% a la ciutat, mentre els atropellaments s'han reduït un 12%.

 

Fèlix Larrosa ha visitat aquest dimarts la caserna de la Guàrdia Urbana, on ha pogut reunir-se amb els comandaments i conèixer de primera mà les instal·lacions i les funcions assignades al cos, i saludar als diferents agents. L'alcalde ha anunciat que es revisarà el projecte d'organització que es va adoptar el 2008-09 en el sentit de «potenciar un cos de primera necessitat i de proximitat absoluta com és la Guàrdia Urbana, adaptant-lo a les noves circumstàncies». Davant una societat que canvia de forma constant, Larrosa ha destacat la importància que la ciutadania «es trobi segura, que segueixi trobant la Guàrdia Urbana a prop i que siguem encara més excel·lents en l'atenció dels problemes quotidians dels lleidatans».

 

Una major visibilitat de la tasca dels agents de la Guàrdia Urbana

En aquesta línia, l'alcalde de Lleida també ha encarregat als responsables del cos que treballin per donar una major visibilitat a la tasca que duen a terme els agents, explicant i donant més difusió a la seva feina. Es tracta d'una iniciativa vinculada també al nou Pacte pel Civisme, en el qual la Guàrdia Urbana tindrà un paper molt important, com a responsables de la gestió de la seguretat viària i de l'ús quotidià de la ciutat, segons ha assenyalat Larrosa. D'altra banda, també ha ordenat als responsables de la Guàrdia Urbana un reforç en les patrulles a peu als barris de la Mariola i el Centre Històric, amb l'objectiu de tindre-hi dotacions de forma permanent. D'aquesta manera, ha explicat Larrosa, es volen reforçar les patrulles que ja es fan ara de forma freqüent amb vehicle «amb agents de la Guàrdia Urbana que passegen i donen una major tranquil·litat i serenitat als veïns dels dos barris».

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres | LleidaDiari.cat

 

 

«Això permetrà millorar la percepció de seguretat», ha afegit. D'altra banda, l'intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, ha exposat les dades de trànsit corresponents als vuit primers mesos de l'any, que mostren «les millors xifres de la història» del cos, amb una reducció del 52% dels accidents amb ferits greus als carrers de la ciutat i d'un 12% en els atropellaments, sense que, fins ara, s'hagi hagut de lamentar cap víctima mortal als carrers de Lleida durant aquest 2018.

 

Un premi com a ciutat segura

De fet, Lleida recollirà pròximament a Madrid el premi Visión Zero Municipal destinat a reconèixer a les ciutats de l'Estat amb una població de més de 100.000 habitants que no han tingut víctimes mortals en accidents de trànsit l'any anterior, ja que durant el 2017 no es va registrar cap accident mortal a la ciutat. Lleida ja va obtenir aquest guardó el 2014 i l'any passat.