La Urbana preveu talls de trànsit diumenge amb motiu de la Rodi Mitja Lleida

Plànol de la cursa

Plànol de la cursa | LleidaDiari.cat

 

La Guàrdia Urbana de Lleida ha previst una sèrie de talls de trànsit per aquest diumenge 18 de novembre amb motiu de la celebració de la Rodi Mitja de Lleida. Segons ha informat la Urbana, l'itinerari de la mitja marató de 21 quilòmetres tindrà el següent recorregut: Av Rovira Roure, Pg. Ronda, Cardenal Cisneros, Joc de la Bola, Av Ciutat Jardí, Roure, Antic Camí del Murri, Olivera, Av Ciutat Jardí, Til·lers, Periodista Trapa, Victòria Kent Av Germanies, Av Pinyana, Av Balàfia, Baró de Maials, Av Tortosa, Corregidor Escofet, Av Tortosa, Pont Pardinyes (fins rotonda Masanes), Camí de Granyena, Victorià Muñoz, Camí de Picos, Av Garrigues, Pça Bores, Av Tarradelles, Camí de Granyena, Pont de Pp Viana, Pça Berenguer, Rambla Ferran, Av Francesc Macià, Pça Agelet i Garriga, Av Madrid (fins pas de vianants de la Pça Espanya), Av Madrid, Pça Agelet i Garriga, Av Francesc Macià, Rambla Ferran, Pp Viana, Pça Europa, Pg. Ronda, Av Rovira Roure.

 

Per la seva banda, la cursa Popular de cinc quilòmetres passarà per: Av Rovira Roure, Pg. Ronda, Cardenal Cisneros, Joc de la Bola, Av Onze de Setembre, Dr. Fleming, Pg. Ronda, Av Rovira Roure. Per a poder facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de la Sortida i

  

Arribada, la concentració i escalfament previ dels atletes participants i la seguretat del recorregut de les dues curses hi ha previstos els següents desviaments:

 

  

1.- Sobre les 5.00 hores es procedirà al tall de trànsit de l'Av Rovira Roure, tram comprés entre Pg Ronda i Av Onze Setembre. Aquest vial es mantindrà tallat i desviat fins que hagin finalitzat la Cursa i les tasques de desmuntatge de la infraestructura d'arribada (aprox. les 14.00 hores).

  

2.- A partir de les 9.00 hores es procedirà al tancament del sector interior de Ciutat Jardí tant des de la rotonda d'Onze de Setembre amb Joc de la Bola com des de la rotonda de l'N-240 amb el carrer Olivera. També es desviarà el trànsit d'entrada a la ciutat pel Pont de Pardinyes des del Polígon El Segre, a l'alçada de la rotonda de l'antiga COPAGA.

  

3.- A partir de les 8.00 hores es conformaran de forma progressiva els carrils de pas de Cursa per la Rambla de Ferran, Av Francesc Macià, Av Madrid i Av Pp Viana on aquesta compartirà espai amb la resta de la circulació. Per a fer-ho es desviarà el trànsit de l'Av Garrigues a l'Av València, i de l'Av Madrid a la Pça Espanya.

  

4.- A les 10.30 hores i fins a aproximadament les 11.15, els Mossos d'Esquadra procediran a tallar el trànsit de l'N-240 (A-22) d'entrada a la ciutat, a l'altura de Les Basses, orientant-lo cap a l'Autovia A-2, perquè entri a la ciutat per la LL-11.

  

5.- A partir del moment de la sortida de la Cursa i com a criteri general, es tallarà i desviarà el trànsit de forma progressiva en el Circuit moments abans que el Cap de Cursa s'aproximi al punt de tall i es recuperarà la circulació tan aviat com el final de Cursa l'hagi revessat.

  

6.- Al pas de Cursa per la Rambla Ferran, Av Francesc Macià i Av Madrid, es mantindrà el trànsit rodat que s'incorpori des d'Anselm Clavé, però aquest haurà de circular fins a la Pça Espanya, lloc des d'on podrà circular amb normalitat. En el sentit contrari no es permetrà circular més que al trànsit residual de la zona del barri de Noguerola, el qual podrà sortir del barri en direcció a la Pça Agelet i Garriga per l'Av Segre, seguint les indicacions dels desviaments habilitats.

  

7.- A l'Av Pp Viana es mantindrà el trànsit obert només en sentit Pça Berenguer. El sentit contrari estarà reservat a la Cursa, i es mantindrà tallat i desviat fins que el darrer corredor hagi superat la Pça Europa en direcció Pg. Ronda. Per travessar el riu amb el vehicle en direcció Bordeta, Magraners i/o Cementiri entre les 9.30 i les 13.00 hores, no es podran utilitzar ni el Pont de

  

Pardinyes, ni el de Pp de Viana, ni el Pont Vell. Per a fer aquests trajectes, qualsevol dels altres dos ponts (Instituts i Universitat) han de permetre els itineraris amb el destí esmentat sense dificultats.

 

Mentre duri la Cursa però especialment en el tram horari entre les 11.00 i les 12.30 hores, es recomana als conductors que des de Balàfia o Pardinyes vulguin creuar a l'altra banda de la ciutat a través de Pp. Viana, ho facin anant a trobar la A-2 a través de l'N-230, LP-9221 o C-12, per a tornar a entrar a la ciutat per la C-13 i LL-11. És un trajecte molt més llarg però els estalviarà aturades i retencions provocades pel pas dels corredors, en primera instància per Baró de Maials, i posteriorment a Pp Viana.

 

Es recomana també informar-se prèviament abans d'utilitzar el transport públic de la ciutat, ja que els autobusos de les línies que circulen pel recorregut de Cursa també seran desviats dels seus itineraris mentre aquest estigui afectat. Es recomana seguir en tot moment les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, voluntaris de Protecció Civil i Personal Auxiliar Habilitat d'Organització de la Cursa desplegats al llarg del seu recorregut.