Lleida

Agents de policia de Lleida de paisà vigilaran que es llanci bé la brossa

Intensificaran la detecció i les sancions de conductes incíviques relacionades amb la neteja de la via pública

Marta Romera
  • novembre 9, 2022
  • 3 min read
Agents de policia de Lleida de paisà vigilaran que es llanci bé la brossa

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha informat a la Comissió informativa de les Polítiques de Seguretat i Civisme celebrada aquest dimecres que la regidoria de Seguretat Ciutadana i Convivència està ultimant un reforç fins a final d’any de l’actuació de la Guàrdia Urbana, amb agents no uniformats, per detectar i sancionar a tots els barris de la ciutat les conductes incíviques que perjudiquen la neteja de l’espai públic. En especial, s’actuarà contra l’abandonament de bosses de la brossa i altres residus a la via pública.

 

Amb aquest reforç es pretén incrementar de forma notòria la seixantena d’expedients sancionadors que s’estan tramitant, des del passat mes de juliol per infraccions a l’Ordenança municipal de neteja viària.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Comissió també ha donat compte dels avenços que està fent la Paeria per aprovar el reglament municipal regulador de l’ús d’aeronaus pilotades per control remot (drons) per part de la Guàrdia Urbana de Lleida. En aquest sentit, en el decurs de la reunió s’ha informat que ja està oberta la fase de consulta prèvia a la ciutadania. Una vegada finalitzada aquesta fase, s’iniciarà l’avantprojecte de reglament, prenent en consideració les aportacions que s’hagin rebut al respecte. Posteriorment, tindrà lloc l’aprovació inicial del reglament per part del Ple Municipal de l’Ajuntament de Lleida, que està prevista per al mes de desembre. Les aportacions a la fase de consulta es poden fer a través del portal Decidim Lleida.

També s’ha donat compte de l’inici de l’expedient administratiu per a la modificació de l’Ordenança municipal de convivència i civisme, per incorporar la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives, una acció que s’inclou dins el Pla Estratègic de convivència i civisme que s’està elaborant. Es treballa amb la previsió d’obrir el tràmit de consulta pública la setmana vinent.

 

El paer en cap ha informat també que abans que s’acabi l’any s’aprovarà el Pla estratègic de convivència i civisme de Lleida, el qual s’ha passat ja a consulta per la comissió de Convivència, Civisme i Espai Públic del Consell de Ciutat. Finalment, s’ha informat sobre el nivell d’execució del Pla de millora de l’espai públic en el període comprés entre juliol i octubre.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *