Lleida

La Urbana de Lleida multa una mitjana de 3 conductors de patinets al dia

Marta Romera
  • octubre 6, 2022
  • 3 min read
La Urbana de Lleida multa una mitjana de 3 conductors de patinets al dia

La Guàrdia Urbana ha denunciat prop de 780 usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) en el que portem d’any. El cos ha intensificat els darrers dies la vigilància i el control a conductors de patinets elèctrics i bicicletes, amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de complir la normativa i, si s’escau, denunciar les infraccions, especialment la circulació per voreres i altres llocs no autoritzats.

 

En concret, s’han posat 773 denúncies i se superen així les poc més de 600 que es van posar en tot el 2021. En paral·lel, la Paeria treballa en la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives i també s’ha enllestit el procediment per adquirir dos drons per a la policia local.

 

Els agents del cos de policia local, amb dotacions de paisà i uniformades, vigilen aquests dies, molt especialment, tot l’Eix Comercial i l’avinguda de Blondel, on darrerament s’han detectat usuaris de VMP que incompleixen la normativa vigent. Des del 27 de setembre, dia d’inici de la campanya de major vigilància a usuaris de patinets, s’han posat 49 denuncies només en el tram que hi ha entre els carrers Cavallers i la Paeria. La voluntat del cos és donar continuïtat a aquests controls en altres vials i carrers de la ciutat on es detectin un major nombre d’infraccions.

La Comissió de Seguretat i Civisme celebrada aquest dimecres, presidida per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha donat compte dels avenços que està fent l’Ajuntament per elaborar una regulació per implantar mesures alternatives i complementàries a les sancions econòmiques causades per infraccions administratives, una acció que s’inclou dins el Pla Estratègic de convivència i civisme que s’està elaborant.

 

En aquest sentit, es destaca l’encàrrec a la Comissió de Convivència i Civisme del Consell de Ciutat, constituïda el 23 de setembre, l’elaboració d’una proposta de modificació de l’ordenança municipal de convivència i civisme per incorporar la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives i la regulació de mesures alternatives en els supòsits admesos legalment.

Compra de dos drons

En el decurs de la Comissió també s’ha informat que ja s’està enllestint la tramitació del procediment d’adquisició de dos drons per la Guàrdia Urbana. En les setmanes vinents s’iniciarà l’expedient administratiu per a l’aprovació del reglament municipal sobre l’ús dels drons per part de la policia. El reglament haurà de ser aprovat per la corporació municipal.

Pla de Millora de l’Espai Públic

Finalment, la Comissió també ha informat sobre el desenvolupament del Pla de Millora de l’Espai Públic que la Paeria va posar en marxa a l’abril. És un programa sectorial d’actuacions de millora dels espais públics de Lleida pensat i desenvolupat com una estratègia per millorar el civisme i la convivència a la ciutat. La iniciativa, que actualment engloba uns 472 espais d’actuació, inclou un total de 686 accions de millora. D’aquestes accions de millora programades, se n’han executat, a dia d’avui, 297. Un total de 381 estan pendents d’execució els mesos vinents. Vuit de les accions de millora proposades inicialment s’han desestimat.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *