Desmantellen un taller il·legal en aquest barri de Lleida

La Unitat d’Investigació i Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana de Lleida, conjuntament amb la Guàrdia Civil, han denunciat el responsable d’un taller presumptament il·legal ubicat a la Partida Mariola, després d’una inspecció conjunta on s’han detectat diverses irregularitats.

 

Els agents han comprovat que el taller es troba, durant la inspecció, ple de material de desballestament de vehicles i eines i també presenta gran quantitat de pneumàtics acumulats i vehicles per reparar. Els agents localitzen una habitació plena de material de treball i diverses bateries i, també, el que sembla una fossa sèptica.

El responsable no precisa quina gestió fa de tots els residus ni presenta cap documentació al respecte. Tampoc es mostra als agents de l’autoritat cap mena de documentació relativa a altes dels treballadors a la seguretat social ni es demostra haver declarat cap mena d’activitat econòmica a Hisenda.

 

Durant la inspecció s’activa un inspector de la companyia elèctrica Endesa i es comprova que el taller està connectat al sistema de manera fraudulenta, i per això s’efectua el tall del subministrament elèctric a la nau.

La Guàrdia Civil ha denunciat al responsable com a investigat no detingut per presumpte delicte de defraudació del fluid elèctric i ha enviat informe al Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida. També es denuncia el responsable a Hisenda per estar exercint una activitat no declarada, per quatre infraccions al Departament d’Indústria, per quatre infraccions al Departament de Medi Ambient i per una infracció a Estrangeria.

Per part de Guàrdia Urbana de Lleida s’aixeca acta de comprovació del taller il·legal i es deixa constància que el responsable no mostra informe tècnic sobre la comunicació ambiental, no presenta llicència municipal de taller, no disposa de comunicació prèvia ni està inscrit com a productor de residus industrials.

 

Els agents del cos de policia local deriven les actes aixecades al responsable del taller presumptament il·legal al Departament de Disciplina d’Activitats de l’Ajuntament de Lleida per a la tramitació del seu corresponent expedient de protecció de la legalitat.