UP denuncia que la UdL «posa en qüestió la igualtat de gènere»

Universitat de Lleida

Imatge d'arxiu | UdL

 

Unió de Pagesos considera que la Universitat de Lleida (UdL) «usa arguments que posen en qüestió la igualtat de gènere» a l'hora de justificar un assaig d'arròs transgènic. L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) d'aquesta universitat ha sol·licitat iniciar un assaig de camp amb arròs modificat genèticament que acumuli tres microbiocides per prevenir la infecció del Virus d'Immunodeficiència Humana (VIH).

 

L'ETSEA planteja la investigació com una alternativa de baix cost per a l'Àfrica de lluita contra la Sida per mitjà d'implantar el cultiu d'aquest arròs que produeix microbiocides i que servirien per a un ús preventiu a través d'un gel que s'aplicarien les dones abans de tenir relacions sexuals.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'organització agrària considera «qüestionable» la justificació del projecte 

L'organització agrària considera «qüestionable» la justificació del projecte d'acord amb el fet que «són només les dones les que han d'actuar en la prevenció del VIH», atès que, «segons diuen els investigadors, els homes són reticents a utilitzar preservatiu». Segons Unió de Pagesos, aquest plantejament «fa les dones injustament les úniques responsables de la transmissió del virus». El sindicat també qüestiona que, en implantar el cultiu d'arròs transgènic a l'Àfrica, no es plantegi si els controls, per a l'alliberament d'organismes modificats genèticament (OMG) i la possible contaminació del cultiu convencional de l'arròs en aquest continent, són equiparables als d'Europa.

 

D'altra banda, Unió de Pagesos ha presentat dues observacions sobre aquest projecte a la Comissió Nacional de Bioseguretat del Ministeri per a la Transició Ecològica. L'assaig proposa el cultiu d'aquest arròs transgènic al municipi de Lleida de l'1 de juny al 31 d'octubre en deu metres quadrats envoltats de malles, però la data final per presentar observacions a aquest projecte és el 8 de juny, per tant, posterior a la data proposada com a inici del projecte. A més, el sindicat reclama prendre «mesures extremes de precaució» per evitar una possible propagació, atès el nombre de persones que puguin accedir a la parcel·la de l'assaig durant les visites i tenint en compte que a Lleida i a l'Aragó hi ha zones de producció d'arròs.

 

També et poden interessar…