Uns 200 esportistes participaran al XXIII Campionat Territorial de Bàsquet de l’ACELL

Uns 200 esportistes participaran al XXIII Campionat Territorial de Bàsquet de l’ACELL| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

Uns 200 esportistes amb discapacitat intel·lectual participaran el proper 8 de febrer a Balaguer al XXIII Campionat Territorial de Bàsquet de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL). La localitat acull aquesta prova per setè any consecutiu.

En aquesta competició hi prendran part deu clubs: Acudam de Mollerussa, Llar Sant Josep de Lleida, Alba de Tàrrega, Aspros de Lleida, Sant Joan de Déu d’Almacelles, l’Estel de Balaguer, Salvador Seguí de Lleida, Apromi-Talma, Ascolvall-Down Lleida i Special Olympics d’Andorra. 
 
El campionat es dividirà en dues categories: una competició amb reglament Fiba i una altra de proves individuals i adaptades. Així mateix, dins de cadascuna hi haurà tres nivells, adaptats a les capacitats dels participants. 
 
L’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha felicitat els organitzadors i l’associació L’Estel per tirar endavant aquesta activitat, que “vincula esport, col·laboració, companyia i integració”. Així mateix, ha lloat el treball i voluntat dels esportistes per millorar dia a dia, “una feina que dóna els seus fruits en competicions com els Special Olympics, amb molt bons resultats per als atletes de la demarcació”. 
 
El campionat s'ha presentat aquest dimecres. A l'acte hi han assistit l''alcalde de Balaguer, el coordinador territorial de l’Acell, Àlvaro Terreros; el regidor d’Esports, Guifré Ricart; el president del Club de Bàsquet Balaguer, Antoni Cudós; el membre de la junta de la Federació ACELL Lleida i Special Olympics Espanya, Josep Ramon Pijoan; la responsable esportiva de l’Estel i delegada territorial de la Federació ACELL Lleida, Anna Pàmies, i diversos atletes d’aquesta entitat.