Sense Categoria

La Univeritat de Lleida continuarà amb la docència virtual fins al mes de maig

Avatar
  • abril 4, 2020
  • 3 min read

Imatge de la biblioteca buida del campus de ciències de la salut. | LleidaDiari.cat

La Universitat de Lleida mantindrà la suspensió de l‘activitat acadèmica presencial, tant classes com pràctiques, els mesos d‘abril i maig, seguint l’acord dels rectors i rectores de les universitats catalanes amb la Generalitat. Això implica mantenir la docència virtual incrementada arran de la pandèmia de la COVID-19.  En un comunicat, el consell de direcció de la UdL ha informat que «al mes de juny, i eventualment el de juliol i la primera setmana de setembre, si l‘alerta sanitària ho permet, es podran realitzar algunes activitats presencials» com ara exàmens o pràctiques.

 
 
[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]
 
 
L'avaluació continuada de les assignatures es manté. De moment, «els exàmens programats pel període maig-juny que es puguin fer en modalitat no presencial es faran en les dates i hores que ja estan programats pels centres, així com les activitats que requereixen interacció en temps real entre el professorat i l‘estudiantat», recull la instrucció. També anuncia l’obertura d’un «període extraordinari per modificar continguts, metodologia i sistema d‘avaluació», incorporant-ho a les guies docents.
 
 
Quant a les facultats de Medicina i d‘Infermeria i Fisioteràpia, el consell de direcció de la UdL reconeix «l‘especificitat de l‘impacte de la crisi sanitària en el seu professorat i l’estudiantat». Per això, «podran dictar en els propers dies directrius específiques per a les seues titulacions, d‘acord amb el vicerectorat d‘Ordenació Acadèmica i amb les decisions preses coordinadament en el marc del sistema universitari i de salut de Catalunya». El text també recull que la presentació dels Treballs Finals de Grau (TFG) i Treballs Finals de Màster (TFM) es podrà realitzar de forma virtual mentre duri la suspensió de l‘activitat presencial. «En aquest cas, caldrà que la sessió sigui pública i fer la difusió de l‘enllaç de la sessió de videoconferència, juntament amb la informació pública de la lectura», especifica.
 
 
Quant al balanç de la tercera setmana de tancament d'edificis i instal·lacions a la UdL, l'equip de direcció destaca que en docència «s'han intensificat les sessions informatives i formatives sobre l'ús del campus virtual i s'han reforçat especialment les eines d'avaluació». En aquest sentit, fa un «reconeixement especial a l'esforç dels equips deganals i de direcció dels centres amb la reprogramació dels calendaris d’examen de primera convocatòria».
 
 
Respecte a la mobilitat, informa que «9 dels 215 estudiants que estaven fora en estades acadèmiques s'han reincorporat a la UdL, 42 han retornat a Lleida però segueixen el curs a destinació (en alguns casos amb intenció de retornar, si fos possible) i 48 han comunicat que romanen a destinació. De 261 alumnes entrants, hi ha constància de 20 que s’han reincorporat a les seues universitats, i 8 que han retornat però segueixen els estudis en línia  a la UdL».
 
 
El comunicat també manifesta l'agraïment a «la implicació de diverses persones, PAS i professorat, estudiants i exestudiants, en la fabricació  d'equipament de protecció individual (EPI) i equips d'ús hospitalari, i en les donacions d'EPIs, disponibles als laboratoris i serveis universitaris o adquirits expressament, per a protecció dels sanitaris». En aquest sentit, l'Escola Politècnica Superior informa que amb les impressores 3D ja han fabricat més de 600 pantalles, que s'han repartit a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, diversos CAPs de Lleida i residències geriàtriques.
Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *