Sense Categoria

La Universitat de Cervera restaura la façana sud

Avatar
  • juliol 13, 2018
  • 2 min read

La façana sud de la Universitat de Cervera, recentment rehabilitada. | LleidaDiari.cat

 

La Universitat de Cervera, monument històric declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, ha restaurat en els últims mesos la façana sud de l'equipament, ubicada al carrer Canceller Dou, que té aproximadament uns 90 metres de llarg. El Departament de Cultura i l'Institut Català del Sòl (INcàsol) han sufragat els treballs, que han suposat un cost superior als 215.000 euros, que s'emmarquen en el programa de l'1% cultural. Els treballs de millora s'han centrat en la rehabilitació de les portes, la pedra i les finestres, entre d'altres actuacions.

 

Treballs realitzats a la Universitat de Cervera

Els treballs han suposat el repicat els murs, arrebossat tota la base, estucat els paraments amb morter de calç, sorra de marbre blanc i calorejat amb terres natural. El color és el mateix que el de la porta de l'arxiu situat al pati interior. També s'ha restaurat la pedra de les cornises, portals i finestres amb pedra marró, reconstruït els brancals amb pedra. S'han reconstruït les llosanes dels sis balcons amb pedra marró, seguint el disseny original del cantell i el plafó inferior, amb acabat buixardat. Així com les mènsules de suport dels balcons. Les baranes de forja s'han fregat i pintat, recuperant els poms de bronze i polit dels originals conservats a l'obra. 

 

Pel que fa als accessos, s'han restaurat les dues portes d'entrada de la façana sud, seguit els plànols del projecte i les característiques constructives de l'obra original de la Universitat.

Les obres també han comportat la retirada de les reixes exteriors de les finestres i, a la planta baixa i primera planta, s'han reconstruït diferents finestres segons els plànols i les característiques constructives originals de la Universitat de Cervera. La resta de finestres i balcons de la planta primera s'han restaurat, recuperant la fusteria malmesa de la zona baixa exterior. Igualment, tots els finestrals i balcons han recuperat les vidrieres seguint les característiques constructives de l'obra original. Finalment, la fusteria de tota la façana s'ha pintat amb esmalt sintètic, color mangra.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *