Sense Categoria

Expulsats quatre alumnes de la UB per robar i vendre un examen

Avatar
  • octubre 27, 2018
  • 3 min read

Imatge de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona | UB

 

La Universitat de Barcelona ha acabat expulsant temporalment quatre alumnes de la Facultat d'Economia i Empresa per haver robat un examen i haver-lo venut fa dos anys. Es tractava de la prova d'una assignatura del tercer curs del grau d'Administració i Direcció d'Empreses, més concretament de Fonaments de la Fiscalitat.

 

Els fets van passar el juliol de 2016, quan els quatre sancionats —tres nois i una noia— van entrar de forma il·lícita al correu del professor i en van sostreure l'examen. Posteriorment, el van vendre a altres alumnes a un preu variable entre 300 i 3.000 euros. S'estima que els acusats podrien haver arribat a guanyar 2.000 euros cadascun.

 

El centre universitari va tenir coneixement del robatori a través d'un missatge anònim que va rebre una professora el dia posterior als fets. En aquell moment, la UB ho va denunciar als Mossos d'Esquadra i va demanar al docent que tornés a repetir l'examen. Ara, els quatre alumnes implicats han estat expulsats de la universitat durant els pròxims dos anys. Tot i això, cal destacar que dos d'ells ja havien deixat la UB, mentre els altres dos no han pogut començar el curs actual.

 

Expulsats de la UB durant dos anys

A través d'un comunicat fet públic aquest dimarts, la Universitat de Barcelona ha lamentat els fets i ha justificat la seva decisió basant-se en el seu nou codi ètic —elaborat per un comitè d'Ètica i aprovat fa només tres setmanes— i en la falta de respecte cap a la comunitat universitària.

 

«Aquest tipus de conductes posen de manifest, a més d'una manca absoluta d'honradesa acadèmica, una actitud de desdeny envers les normes de convivència i respecte que han de regir les relacions entre els membres de la comunitat universitària, que no poden ser tolerades per la Universitat de Barcelona», han apuntat des del centre universitari.

 

La UB retira el doctorat a un dirigent del PDeCAT

A més d'expulsar temporalment als quatre alumnes d'ADE, aquest mes d'octubre la Universitat de Barcelona també li ha retirat el seu doctorat al dirigent del PDeCAT Marc Guerrero, en quedar provat que va plagiar quatre pàgines que eren «part essencial de l'estructura argumental» d'un llibre publicat pel politòleg Jaume Urgell.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *