Sense Categoria

La UAB certifica que l’animal albirat a la Val d’Aran aquest 15 de novembre era un llop

LleidaDiari
  • novembre 30, 2021
  • 3 min read
La UAB certifica que l’animal albirat a la Val d’Aran aquest 15 de novembre era un llop

Investigadors adscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona han confirmat aquesta setmana que la mostra biològica recollida pels Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran fa ara tot just dues setmanes en l'entorn de la boca sud del túnel de Vielha correspon a un llop d'estirp italiana i de la subespècie 'Canis lupus italicus'. Queda, però, pendent la identificació i el sexatge de l'animal que es va albirar.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Aquest 15 de novembre, el conductor d'una màquina llevaneu que treballava a la zona del Túnel de Vielha va alertar els Agents de Medi Ambient de la Val d'Aran després d'observar un animal que semblava ser un llop. El més probable, expliquen ara els investigadors, és que es tracti d'un exemplar de mascle errant que ostenta un ampli territori, el qual podria anar des de la Vall de Benasc, a l'Aragó, fins al Parc Nacional d'Aigüestortes o, fins i tot, molt més enllà inclús, segons han indicat tècnics del Conselh d'Aran.  

 

 

La UAB certifica que l’animal albirat a la Val d’Aran aquest 15 de novembre era un llop

Imatge del llop albirat a la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

 

La identificació del llop que va ser albirat aquest 15 de novembre pel conductor d'una màquina llevaneu ha estat possible a partir de l'anàlisi de les mostres d'orina retingudes a la neu i recollides aquella mateixa jornada pels tècnics del Conselh Generau d'Aran que es van desplaçar fins al lloc en el qual es va detectar la presència de l'animal. Les mostres van ser recollides al costat de l'N-230, molt a prop de la boca sud del túnel de Vielha, el punt que l'animal va aprofitar aquest 15 de novembre per a marcar el territori. Després de ser detectat i fotografiat pel conductor, l'animal es van endinsar al bosc i va desaparèixer. 

 

 

La població més pròxima de la subespècie 'Canis lupus italicus' es troba al massís central francès, d'on es produeixen emissions de mascles expulsats de les manades locals, que apareixen de manera esporàdica als Pirineus francesos i espanyols

 

 

D'altra banda, una càmera de seguiment de l'os bru va captar aquest 9 de novembre imatges d'un exemplar de llop al terme municipal d'Alins, a la comarca del Pallars Sobirà i dins del perímetre del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Es tracta de la primera dada confirmada de presència d'aquesta espècie animal a la comarca pirinenca del Pallars Sobirà.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *