Lleida

Foto: Els pagesos denuncien a Lleida la seva «difícil situació»

Marta Romera
  • octubre 21, 2022
  • 2 min read
Foto: Els pagesos denuncien a Lleida la seva «difícil situació»

Unió de Pagesos ha exigit aquest divendres, en una concentració davant de la Delegació del Govern de la Generalitat a Lleida, l’accés al finançament per part de la pagesia catalana per assegurar la continuïtat de les explotacions agràries a causa de l’augment desmesurat de l’energia (un 77% només en electricitat l’últim any) i dels costos de producció dels últims mesos, a més dels greus efectes derivats de la sequera, les gelades i les conseqüències de la guerra a Ucraïna per al sector, sumats als preus en origen molt baixos, sovint per sota costos, entre altres qüestions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El sindicat reclama la signatura d’un conveni entre els departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i d’Economia per tal que es faci efectiu l’accés de la pagesia al finançament com més aviat millor, a la vegada que demana la millora de la proposta inicial sobre finançament del Departament per poder fer front a la difícil situació dels sectors agraris, que també necessiten liquiditat per afrontar una nova campanya i per mantenir les granges. En aquest sentit, Unió de Pagesos considera necessari que el Departament millori els trams amb bonificació d’interessos.

El sindicat també ha demanat els últims mesos, reiteradament i en el marc de la campanya #LaPagesiaDiuProu, la modificació de la normativa fiscal, social i econòmica per pal·liar el fort encariment dels costos de producció, amb un IVA reduït per a tots els béns i serveis necessaris per a la producció que ara no el tenen, l’adequació dels mòduls de l’IRPF i l’increment de les despeses de difícil justificació, el desenvolupament de la doble tarifa elèctrica, un gasoil professional agrari amb el mínim de gravàmens fiscals i l’eliminació de la tributació il·legal de les construccions agràries en l’IBI, entre altres qüestions.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *