Lleida

Unió de Pagesos demana actuar davant la població de fauna salvatge

L'organització agrària trasllada a Acció Climàtica aquestes demandes davant l'afectació que ocasiona als conreus

Tània Sentís
  • octubre 26, 2022
  • 2 min read
Unió de Pagesos demana actuar davant la població de fauna salvatge

Unió de Pagesos ha reclamat al Departament d’Acció Climàtica activar l’emergència cinegètica a les zones a la plana de Lleida on hi hagi problemes de plagues, a causa de la sobre població de conills, senglars i cabirols i els greus problemes que aquests ocasionen als conreus. UP demana actuar com més aviat millor «per evitar que els animals es reprodueixin a final d’any i augmenti encara més la població».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’organització agrària considera que, mentre no estigui aprovada una nova Llei de caça que «ofereixi solucions eficients als problemes actuals»«cal trobar solucions urgents entre tots els agents implicats per fer baixar la densitat de les poblacions de fauna salvatge». En aquest sentit, a més de l’Administració, també apel·la als responsables de les àrees privades de caça perquè demanin ajuda al Departament i als agents rurals en els casos que sigui necessari.

Unió de Pagesos assenyala que, a més dels “greus danys” que provoquen conills i senglars a l’agricultura de les comarques de Lleida, «la pagesia té cada vegada més perjudicis per l’acció dels cabirols, que afecta vinyes, ametllers i arbres joves». Així mateix, recorda que «el pla pilot que es va dur a terme al Priorat va permetre incrementar els períodes hàbils de caça, que van aconseguir augmentar el nombre de captures d’aquests animals».

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *