Sense Categoria

Una quarantena de persones participen a Lleida en la reunió per a l’anàlisi de l’acollida i el suport als refugiats

LleidaDiari
  • octubre 9, 2015
  • 2 min read
Una quarantena de persones participen a Lleida en la reunió per a l’anàlisi de l’acollida i el suport als refugiats

Una quarantena de persones participen a Lleida en la reunió per a l’anàlisi de l’acollida i el suport als refugiats| Text i fotografia: ACN

 

El coordinador del Comitè per a l'acollida de les persones refugiades, Àngel Miret, ha assegurat aquest dijous a Lleida que Catalunya té capacitat d'acollida suficient per a les 3.000 persones que es preveu aproximadament que poden arribar els propers mesos.

A la trobada, on es va analitzar l'acollida i el suport a les persones refugiades a la demarcació de Lleida, hi han assistit una quarantena de persones. Actualment s'està fent un recompte dels oferiments d'ajut rebuts i es calcula que el banc de recursos estarà finalitzat en unes tres setmanes.
 
Miret ha destacat que l'any passat van arribar a Catalunya 117.000 persones i que ara s'està parlant d'acollir 3.000 persones. “Si Catalunya ha estat capaç d'assumir en un any aquesta xifra, com no serà capaç d'absorbir una xifra que representa el 2% dels que vam assumir l'any passat”, es pregunta. Miret assegura que és una xifra completament assumible i ha destacat que estan “desbordats” per l'onada de solidaritat dels catalans. 
 
Durant la trobada s'ha analitzat com dur a terme el suport a les persones refugiades arran de l'èxode de ciutadans sirians i d'altres països que fugen de la guerra. La reunió ha comptat amb el coordinador del Comitè per a l'acollida de les persones refugiades, Àngel Miret; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, entre d'altres. També han assistit presidents dels consells comarcals, alcaldes de capitals de comarca i tècnics municipals i dels consells comarcals de la demarcació de Lleida. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *