Polèmica: Una persona amb problemes de salut mental és un «tarat»?

Ja es coneixen des d’aquest dilluns les noves incorporacions del Diccionari de la llengua catalana (DIEC). I, davant la sorpresa i l’estupefacció del moviment social en pro de la salut mental que a Catalunya agrupa 80 entitats d’arreu del país de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, una de les noves accepcions del diccionari és la paraula «tarat», que serveix per designar allò que té una tara o, en sentit figurat i despectivament, per a algú que té un trastorn mental.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Baner-300x600-JAC-Satisfaccio-EMPRESES-VALOR-AFEGIT-multisectorial

 

Salut Mental Catalunya, com a moviment social que representa a 80 entitats d’arreu del país de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies i entorn, exigeix al DIEC que rectifiqui i exclogui aquesta accepció en sentit figurat del nou diccionari.

«Les persones tenim tares? Hi ha persones perfectes sense cap tara?» es pregunta la presidenta de Salut Mental Catalunya, Mercè Torrentallé, a qui fa més de 20 anys li van diagnosticar una esquizofrènia paranoide. «És una definició discriminatòria i molt perjudicial, les persones amb problemes de salut mental no som tarades», sentencia.