Una de les noies mortes en un accident al Marroc era de Lleida

Una de les noies que van morir el passat 27 d'octubre en un accident al Marroc era lleidatana, tot i que tenia domicili a Vilafortuny (Tarragona). Segons ha publicat aquest divendres el diari La Mañana, els pares de la noia, fins i tot, van viure una temporada a Balaguer. En aquest sentit, està previst que en els pròximes hores el cos sense vida de la ja identificada com a Maria Isabel Trilla. Finalment, cal destacar que la lleidatana viatjava amb freqüència al país africà, tant per motius turístic, com per accions solidàries.

Altres veïnes de Cambrils

A falta de confirmació oficial per part de les ambaixades de tots dos països, a banda de la lleidatana, en l'accident també van perdre la vida tres veïnes de Cambrils en un gravíssim accident de trànsit a Ras-al Mawar, dins l'àrea de Nador, al Marroc. En aquest sentit, una col·lisió frontal entre dos vehicles a l'entrada de la ciutat de Ras Al-water, a la carretera de la costa que porta a Nazur. A més de les víctimes mortals, una altra noia està en estat crític a l'hospital, però, en els millors dels casos, quedarà paraplègica. Fonts pròximes a una de les famílies d'una de les víctimes, assegura que hi ha més morts de nacionalitat marroquina a conseqüència del xoc.

 

Les noies havien anat a la platja per menjar uns plats típics de marisc de la zona i tornaven a recollir les seves bosses a l'hotel de Nador, on s'havien allotjat des que van arribar de Catalunya. Les víctimes eren veïnes del barri residencial de Vilafortuny, dins del terme municipal de Cambrils i viatjaven amb freqüència al Marroc, fent una barreja de visita turística i de tasques de cooperació per pal·liar la pobresa del país. De fet, ja tenien el bitllet per poder tornar-hi al desembre.

 

Segons les primeres informacions, les famílies no van saber els fets fins al dimarts, 30 d'octubre, tres dies després de l'accident mortal al Marroc. Tanmateix, la informació és mínima, ja que només se'ls hi està donant a la família i, ni l'Ajuntament de Cambrils ni el Consolat del Marroc a Tarragona, tenen la informació contrastada. 

 

Els familiars de les víctimes tenen assistència permanent de l'Ambaixada espanyola i es van desplaçar la setmana passada fins al país veí pel reconeixement de les víctimes. Els fets van succeir a causa de l'alta velocitat dels vehicles en una maniobra arriscada, quan un d'ells va iniciar un avançament i no va poder tornar al seu carril.