Edició 2021

Una aplicació per no perdre’s cap festa de les comarques de Lleida

  • gener 15, 2013
  • 3 min read
Una aplicació per no perdre’s cap festa de les comarques de Lleida
Una aplicació per no perdre’s cap festa de les comarques de Lleida

Una aplicació per no perdre’s cap festa de les comarques de Lleida| Redacció – Fotografia: Diputació de Lleida

 

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha editat la ‘Guia de Fires de les comarques de Lleida 2013’, que recull un total de 144 certàmens celebrats a 82 poblacions. Enguany, per primera vegada, s'ha editat en format paper i digital.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que l’objectiu de la guia és donar a conèixer i promocionar l’activitat firal de les comarques lleidatanes, considerada en el seu conjunt una eina important de promoció econòmica del territori, d’identificació dels productes i d’un atractiu afegit a l’oferta turística de la demarcació.
 
La principal novetat de la ‘Guia de Fires de les comarques de Lleida 2013’ és que, a més de l’edició en paper, per primera vegada s’ha creat una aplicació digital que es descarrega de forma gratuïta als dispositius mòbils. Aquesta aplicació, apta tant per Windows Phone, Android i Iphone, ha estat creada per l’empresa Clibb, formada per tres emprenedors de Lleida i ubicada a les instal·lacions del CEEILleida. Un dels responsables de l’empresa Clibb, Francesc Jaumot, ha indicat que mitjançant l’aplicació, l’usuari pot consultar tota la informació i el mapa d’ubicació on tenen lloc les fires, compartir-ho mitjançant les xarxes socials i crear una llista de favorits, entre altres.
 
El treball ofereix una descripció completa (nom, lloc i dates de celebració, sector, dades de contacte i característiques) de les fires que tindran lloc a la demarcació.
 
Les fires estan ordenades cronològicament, especificant també el sector al qual pertanyen:
– 32 d’artesania i art
– 36 d’alimentació i gastronòmiques
– 19 d’agrícoles i ramaderes.
– 9 de comerç i serveis
– 10 d’automoció.
– 6 de decoració, col·leccionisme i jardineria
– 8 de recreació històrica i tradicions.
– 4 relacionades amb el medi ambient
– 2 d’esports
– 10 d’altres sectors
 
El vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices, ha indicat que el nombre de fires s’ha mantingut i el que s’observa és una tendència a l’especialització dels diferents certàmens.
 
La guia, editada per la Diputació de Lleida, ha comptat amb la col·laboració dels consells comarcals, el Conselh Generau d’Aran i dels diversos promotors firals (ajuntaments i entitats) del territori. S’han editat 2.500 exemplars de la versió en paper de la guia i també estarà disponible als webs www.diputaciolleida.cat i www.promocioeconomica.cat.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.