Un total de 51 comerços, restaurants i altres establiments, participen al 3r Concurs d’Aparadors del FeMAP

Presentació del FeMAP a Berga | LleidaDiari.cat

 

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) va néixer amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament econòmic del territori i fomentar-ne el turisme cultural. Per reforçar encara més aquest aspecte, el FeMAP ha convidat tots els comerciants a participar al Concurs d'Aparadors. Enguany hi ha participat un total de 51 comerços, restaurants i altres establiments, cinc cinc més que el 2016 i 21 més que el 2015. En aquesta nova edició, s'han incorporat al concurs comerços de Bossòst, Sort, la Torre de Capdella i Llívia. Els tres guanyadors s'emportaran 600, 400 i 200 euros respectivament.

El concurs es duu a terme en col·laboració amb les associacions professionals de comerciants i d'hostaleria existents als Pirineus, i pretén visibilitzar des del món del comerç que els Pirineus ofereixen als seus residents i als seus visitants no només el Festival de Música Antiga més gran d'Europa sinó un projecte únic pel seu volum: 34 municipis i 49 concerts en l'edició de 2017. Aquest festival compta amb un pressupost d'uns 450.000 euros. La setena edició del FeMAP torna a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques. Durant els mesos de juliol i agost alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment en l'àmbit de la música antiga acosten i descobreixen la passió per aquesta modalitat musical.

 

Enguany, el Festival creix amb una oferta variada que combina música, patrimoni i turisme, i que torna a mesclar els concerts amb altres activitats, com ara visites guiades a l'entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. De la mateixa manera, el Festival torna a acostar la música als col·lectius en risc d'exclusió social a través del FeMAP Social. En aquesta edició, el FeMAP es referma, creix i magnifica amb gairebé una cinquantena de concerts repartits en nou comarques catalanes, a part d'Andorra i la Catalunya Nord.