Edició 2020

Un pagès lleidatà denuncia que li paguen molt poc per la seva fruita

  • juliol 20, 2017
  • 3 min read
Un pagès lleidatà denuncia que li paguen molt poc per la seva fruita

 

Un usuari de Twitter, @lo_tractor_rosa, va publicar aquest dimecres passar una imatge al seu compte, per denunciar els pocs diners que reben els pagesos per la seva fruita. En concret, a la fotografia es podien veure diversos quilograms de nectarines, i una moneda de 20 cèntims col·locada al mig. La publicació anava acompanyada per un missatge curt, però contundent: «Per un quilogram d'aquesta fruita em donaran aquesta moneda. Vés tu a la botiga a veure què et donen». El que aquest pagès criticava és una realitat que molts coneixem, però que sembla que ningú no pot, o no vol solucionar: la diferència entre el preu que paguen els consumidors als supermercats i el que arriba als agricultors. 

I és que a la majoria de supermercats, els clients es veuen obligats a deixar-se, de mitjana, més d'un euro per comprar un quilogram de nectarines. Una xifra que contrasta amb els poc més de 20 cèntims que, finalment, arriben a les mans dels pagesos. Tot i ser una de les comunitats que més fruita produeix cada any, els preus no baixen per als consumidors.

 

Això va provocar que, el mes de maig passat, la consellera d'agricultura, Meritxell Serret, decidís declarar d'interès estadístic el preu de la fruita, per conèixer la seva situació al llarg de la cadena. El Departament d'Agricultura publica informes de forma setmanal, però la mesura encara no té un impacte clar en el cost de la fruita. La publicació del pagès ha tingut un gran ressò a les xarxes socials, on molts altres usuaris han criticat la situació, i han animat a comprar directament al pagès.

 

 

 

 

 

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.