Balears Vadevi

Un nen de 5 anys a punt d’ofegar-se en un càmping de Pals, al Baix Empordà

  • agost 15, 2018
  • 3 min read

Imatge de la façana de l'Hospital Trueta de Girona | CatalunyaDiari.cat

 

A finals del mes de juliol, concretament el dissabte 28, un nen de cinc anys va estar a punt d’ofegar-se en la piscina d’un càmping del municipi de Pals, al Baix Empordà. Inicialment el menor va ser traslladat a l’hospital de Palamós, però les autoritats sanitàries el van acabar derivant a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital universitari Dr. Josep Trueta de Girona. 

Dos banyistes rescaten un menor a Pals

Com que la família és d'origen estranger, el nen va ser traslladat a un centre hospitalari del seu país de procedència, després d'haver estat ingressat durant uns dies a l'UCI pediàtrica de l'hospital gironí. Ara per ara, el nen s'està recuperant de l'incident a la piscina del càmping de Pals. No obstant això, el menor pot acabar patint seqüeles molt importants arran del seu ofegament.

 

Les causes dels fets encara es desconeixen. Afortunadament, dos banyistes es van adonar que el nen s'estava ofegant i el van rescatar de dins de l'aigua. El socorrista va actuar amb rapidesa per tal d'auxiliar el menor, fent servir el desfibril·lador per tractar la seva parada cardiorespiratòria.

El nen va ingressar a l’UCI pediàtrica

També es va alertar els serveis d'emergències mèdiques, SEM, que van enviar diverses dotacions, concretament dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat.

 

El SEM va portar el menor fins a l'hospital de Palamós on va ser ingressat en estat de poca gravetat. Però, un cop el van intubar com marca el protocol, el van traslladar a l'UCI de l'hospital universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

 

En aquest hospital va passar ingressat uns dies fins que la seva família va decidir traslladar-lo a un centre de salut del seu país d'origen on es recupera.

 

Ambulància SEM

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM | Cedida
 

Un nen de 7 anys, greu després d'ofegar-se en una piscina d'Igualada

El passat mes de juliol, un nen de 7 va estar a punt d'ofegar-se a la piscina municipal del Molí Nou, a Igualada (Anoia), mentre participava en un casal d'estiu. Els monitors i el socorrista van poder actuar ràpidament per treure'l de l'aigua i salvar-li la vida, però va ser ingressat a l'UCI de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona en estat greu.

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.