Balears Vadevi

Mor un nen de dos anys per una sèpsia que va ser diagnosticada com una otitis al Regne Unit

  • juny 4, 2018
  • 3 min read
Mor un nen de dos anys per una sèpsia que va ser diagnosticada com una otitis al Regne Unit
Mor un nen de dos anys per una sèpsia que va ser diagnosticada com una otitis al Regne Unit
Mor un nen de dos anys per una sèpsia que va ser diagnosticada com una otitis al Regne Unit

El petit Alfie va morir per una sèpsia meningocòccia | Daily Mail
 
 

Una sèpsia meningocòccia s’ha cobrat la vida d’un nen de dos anys a Chesire, Regne Unit. Alfie Coxon, que és el nen que ha mort, va anar a l’hospital i va rebre un diagnòstic erroni per part dels metges, els quals li van dir que tenia una infecció d’orella.

 

Tal com han informat diversos mitjans britànics, els fets van tenir lloc el passat mes d’abril. El petit Alfie es va despertar amb 39º de febre i un dolor agut de coll, motiu pel qual la seva mare va prendre la decisió de portar-lo a l’Hospital General de Halton.

 

Un cop l’equip d’urgències del centre va haver atès el nen, els mèdics van arribar a la conclusió que Alfie patia una simple otitis, així que li van receptar antibiòtics per curar-li la infecció d’orella i el van enviar a casa perquè continués allí amb el tractament.

Va morir només dues hores després

Però a mesura que el dia passava, el nen va començar a trobar-se pitjor i la seva situació va desembocar en símptomes clars de deshidratació. Tot seguit li van començar a aparèixer erupcions i taques morades per tot el cos, sobretot per les extremitats, que cada cop adquirien un to més blau.

 

En vista que l’evolució del nen no convidava a l’optimisme, sinó tot el contrari, els seus pares van decidir tornar-lo a portar a l’hospital. Aquest cop, però, el van portar a Warrington.

 

Malgrat la celeritat dels pares i dels metges, el petit va perdre la vida poc després d’ingressar al centre mèdic, amb una sèpsia meningocòccia com a causa. La seva mare, convençuda que el petit en realitat va patir una meningitis, es lamenta que el seu fill fos diagnosticat de manera errònia i acabés morint com a conseqüència d’això.

«El meu fill ha hagut de morir perquè ells aprenguin la lliçó»

Vicky Southern, la mare d’Alfie, ha declarat al ‘Daily Mirror’ que «el meu fill no va desenvolupar les taques fins que va ser massa tard perquè un diagnòstic el pogués salvar, tot i que la mostra d’altres símptomes com la temperatura alta i mal de coll podrien haver fet sospitar als metges que passava quelcom greu».

 

Malgrat tot, la mare no es mostra enfadada amb els responsables del diagnòstic equivocat, ja que considera que «no puc culpar a l’hospital per la rapidesa amb la que van actuar, però vull assegurar-me que coneixen els meus sentiments sobre l’hospital de Halton».

 

Vicky sentencia que «el meu fill ha hagut de morir perquè ells aprenguin la lliçó». Així doncs, haurà de conviure tota la vida amb el pensament que una sèpsia meningocòccia –també coneguda com a porpra fulminant–  ha posat fi a la vida del seu fill.

 

Una malaltia que en molt poc temps pot causar una fallada multiorgànica a qui ho pateix, i que sol començar a desenvolupar-se en la zona del nas i la gola.

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.