Sense Categoria

Un detingut i dos imputats en l’operació contra el frau fiscal amb cotxes de gamma alta a Lleida

LleidaDiari
  • octubre 6, 2015
  • 3 min read
Un detingut i dos imputats en l’operació contra el frau fiscal amb cotxes de gamma alta a Lleida

Un detingut i dos imputats en l’operació contra el frau fiscal amb cotxes de gamma alta a Lleida| Text i fotografia: ACN

 

La Guàrdia Civil i les autoritats franceses han dut a terme aquest dimarts un operatiu contra el frau fiscal a Lleida que inclou registres en seus de diverses empreses. En una d'elles, EuroStockCar, situada al polígon industrial El Segre, han estat fent un registre durant més de sis hores. Finalment, han detingut el propietari i s'han emportat documentació diversa. 

La investigació se centra en una organització internacional que hauria defraudat més de 60 milions d'euros a la hisenda francesa a través de la compravenda simulada de vehicles de gamma mitjana i alta, mitjançant el procediment conegut com “carrusel de l'IVA”. Hi ha també dos imputats, un a Lleida i l'altre a Tarragona.

 

El procediment consistia en simular la compra venda de vehicles i després reclamar l'IVA pagat per aquestes compres inexistents. Les factures falses s'emetien a Catalunya, però les operacions es feien a França, on es va detectar el frau. De moment hi ha un detingut a Lleida i dos imputats a Tarragona i Lleida, tot i que el nombre d'imputats podria ascendir fins als 3.
 

L'operació està ordenada pel tribunal de Nancy i les fiscalies francesa i espanyola, i ha comptat amb la col·laboració del servei nacional duaner judicial de Dijon. Els agents també han registrat el domicili del detingut, situat a Puigverd de Lleida (Segrià) i han investigat tres empreses pantalla amb seu fiscal a Lleida. A l'operació hi participen 50 agents, dels quals 30 provenen de Tarragona i 20 de Lleida. Es tracta d'una investigació que la Guàrdia Civil va iniciar al 2009 i a França des de 2011.
 
35 detinguts a Tarragona
Dins de la mateixa investigació, el 28 de gener d'aquest 2015 es va dur a terme una altra operació policial contra una organització assentada a la demarcació de Tarragona i dedicada també a l'evasió d'IVA amb la venda a França de cotxes de luxe. En aquella ocasió es van detenir 35 persones. Se'ls atribuïen delictes contra la hisenda pública -de França- i de blanqueig de capital, principalment. La majoria d'escorcolls es van fer llavors en localitats del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, però l'operatiu va incloure també actuacions a Màlaga, Almeria i Perpinyà.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *