Sense Categoria

Un dels terroristes del 17-A confessa els atemptats que tenien planejats

Avatar
  • setembre 6, 2018
  • 4 min read

Mohamed Houli va resultar ferit en l'explosió d'Alcanar | Cedida

 

Cada vegada van sortint més detalls del que realment planejava la cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils l'agost de 2017. L'explosió a la Casa d'Alcanar va fer canviar de plans inicials que tenien els terroristes i actuar ràpidament abans que no fossin descoberts. Així doncs, es podria dir que els fets que van passar aquell 16 d'agost a la localitat tarragonina van evitar una tragèdia que encara podria haver estat molt pitjor.

 

Pel que es pot escoltar als àudios de les declaracions dels mateixos autors, el pla era fer «una cosa gran perquè tothom veiés qui érem». Mohammed Houli Chemlal, el gihadista que va sobreviure a l'explosió d'Alcanar, és qui dona més detalls en aquest aspecte. «A nosaltres ens comencen a parlar del martiri fa dos mesos, ens deien que estava bé fer-ho, però que es podia fer contra monuments», va detallar pocs dies després de ser detingut.

 

La Sagrada Família, principal objectiu

«Ens van asseure en un banc i ens van dir que el que volien fer era esfondrar la Sagrada Família i que havíem d'estar amb ells. Pensàvem que eren fanfarroneries, qui la podria esfondrar?… I menys uns nois normals com nosaltres», recordava Houli. Els detalls de com ho farien no estaven clars o, com a mínim, diu que amb ell no li havien dit. Primer havien d'anar a preparar els explosius a Alcanar.

 

Però en arribar a la localitat tarragonina, Houli es va començar a sentir incòmode en veure que tot anava de debò: «Ells van notar la meva por, van notar que em volia fer enrere, van canviar totalment amb mi, ja em miraven amb mala cara, no parlaven amb mi res. Jo dormia fora perquè tenia por que em matessin», va assegurar.

 

«Farem una cosa gran, sabran qui som»

Tot i això, Houli va confessar que havia arribat a sentir algunes converses que la resta de membres de la cèl·lula tenia dins el xalet. «Quan agafem el que té l'imant en la muntanya, més l'altre grup de l'altre imant, que baixaran de França passant per Andorra i compraran les armes per atemptar a Lloret de Mar a l'Ajuntament i contra la policia, farem alguna cosa gran, sabran qui som».

 

El terrorista a més explica que també va sentir dir que hi havia «dos homes amb molts diners que van anar amb l'imam a França i Bèlgica», una revelació que va confirmar també un dels altres implicats, Driss Oukabir. Preguntat perquè hi haurien anat i a què es referia amb «el que té l'imam a la muntanya», diu no saber-ho, però que s'imagina que es tracta d'armes o explosius.

 

Houli demana perdó pels atemptats

Finalment, mostra el seu penediment de tot el que va passar: «Vull demanar que em perdoni si he fet alguna cosa dolenta, jo m'he vist obligat a estar amb aquesta gent, em podrien haver matat en qualsevol moment», assegura. «Jo el dia de l'explosió si no hagués explotat, hauria anat amb els meus pares o la Policia i li ho hagués dit», afirma Houli.

 

«Sóc un noi jove, sé que em condemnareu, però no em feu una condemna molt gran. Vull sortir, tenir la meva parella, casar-me amb ella. Els demano per favor que si em fiquen a la presó, em fiquin amb persones normals. Espanya m'ho ha donat tot, jo no sóc capaç de matar una persona innocent», finalitza la declaració.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *