Sense Categoria

Un dels joves morts a París havia treballat a Lleida

LleidaDiari
  • novembre 18, 2015
  • 3 min read
Un dels joves morts a París havia treballat a Lleida

Un dels joves morts a París havia treballat a Lleida| Text i fotografia: ACN

 

Sven Alejandro Silva, de 29 anys i nacionalitat italoveneçolana, és una de les víctimes mortals de la matança jihadista a la sala de concerts Bataclan de París. El jove havia treballat a Lleida i aquest dimecres amics i excompanys de feina l'han homenatjat amb un minut de silenci.

Silva, enginyer informàtic, va residir a Lleida durant el darrer any mentre treballava en una empresa del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), abans de traslladar-se el setembre del 2015 a viure a Palma de Mallorca on li va sortir una altra feina. El jove, que havia anat a passar uns dies a París on va assistir divendres al concert que es feia a Bataclan, ha estat identificat com una de les prop de 90 víctimes mortals comptabilitzades a la sala de concerts.
 
Prop d'un centenar de persones, entre amics, coneguts i excompanys de feina i de gimnàs que van coincidir amb el jove durant la seva estada a Lleida, li han volgut retre un homenatge, després confirmar-se la seva mort. També ha participat en l'acte responsables d'Indra, empresa on havia treballat, així com el director del PCiTAL, Josep Clotet, i la regidora de Seguretat ciutadana i les polítiques per al civisme i la igualtat, Sara Mestres. 
 
Henry Mora, amic i excompany de feina d'Sven Alejandro Silva, ha destacat d'ell que “era una molt bona i excel·lent persona amb qui es podia parlar, solucionar problemes i, sobretot, tenia un gran carisma a l'hora de solucionar els problemes i sempre amb un somriure a la boca”. 
 
Després de conèixer els atemptats de París, Mora juntament amb altres amics lleidatans de Silva es van començar a moure, fent trucades telefòniques i publicant missatges a les xarxes socials, per tal d'intentar obtenir alguna pista sobre la localització del jove -que divendres havia assistit al concert que es feia a la sala Bataclan- amb l'esperança de trobar-lo sa i estalvi tot i que finalment dimarts van obtenir la confirmació que es trobava entre les més de 130 víctimes mortals dels atemptats de França. 
 
Mora ha agraït la col·laboració desinteressada per part de moltes persones que ni tan sols coneixien a Silva i que es van dedicar a fer trucades a hospitals i ambaixades per intentar obtenir alguna pista seva. Tot i això, Henry Mora ha criticat la manca de suport rebuda des de l'ambaixada espanyola a París que “es va negar a fer res” pel fet que Sven Alejandro Silva no tenia la nacionalitat espanyola. Finalment, es va poder posar en contacte amb el consolat de Veneçuela a França -que va facilitar atenció i suport a la mare de Silva- i, finalment, va acabar confirmant de la mort del jove. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *