Un centenar de veïns i membres de la Plataforma Prou Morts a l’N-240 es concentren per rebutjar les dues darreres víctimes mortals

Concentració davant l'Ajuntament de Juneda per rebutjar l'accident mortal a l'N-240 | LleidaDiari.cat

 

L'alcalde de Juneda, Antoni Villas, s'ha mostrat aquest dilluns al vespre impotent davant el nou accident mortal que hi ha hagut a l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, aquest cop al terme del seu municipi. «Nosaltres ja reclamem i cridem fort però aquí no arriba ningú a socórrer aquesta gent», ha lamentat Villas, que s'ha referit així als compromisos incomplerts dels darrers deu anys per part del govern espanyol en relació a les solucions per reduir l'elevada sinistralitat d'aquesta via. Villas ha dement que s'actuï ja amb el projecte de la duplicació o l'alliberament del peatge, i que es faci amb la major brevetat possible. Un centenar de veïns i membres de la Plataforma Prou Morts a l'N-240 s'ha concentrat davant l'Ajuntament de Juneda per rebutjar l'accident mortal d'aquest dilluns al matí on han mort dues joves de nacionalitat francesa i una tercera ha quedat crítica després de xocar frontalment amb un camió.

  

 

  

 

 

Villas ha assegurat que l'N-240 tal com està concebuda actualment amb l'elevada càrrega de trànsit diari amb una gran quantitat de camions i turismes «és una carretera que no pertany al segle XXI». Per aquest motiu ha demanat al govern espanyol que porti a terme els compromisos adquirits en els darrers 10 anys i s'actuï ja amb la major brevetat possible perquè no hi hagi més accidents mortals. L'alcalde de Juneda ha explicat que les autoritats polítiques que han assistit aquest dilluns a la posada en funcionament del tram de l'A-14 entre Lleida i Alguaire han traslladat aquest malestar al ministre de Foment Íñigo de la Serna que ha dit que era una prioritat aquesta via. De moment però, Villas ha dit que només hi ha compromisos com el de publicar al BOP les rotondes de Juneda, el concurs pel projecte dels 11 quilòmetres de desdoblament o la variant del seu municipi, projectada des de 2007.

 

Després de llegir un manifest on s'ha lamentat la mort de les dues noies en l'accident i reclamar les millores a la via, els concentrats davant l'Ajuntament han guardat silenci escoltant el 'Cant dels Ocells' i tot seguit s'ha acabat l'acte amb un fort aplaudiment. Villas ha dit que encara no hi ha cap explicació del que ha pogut motivar l'accident, ja que ha tingut lloc en un tram on no es pot passar de 80, amb doble línia continua. Per aquest motiu no se sap si les noies s'han despistat o adormit. Anaven amb un altre cotxe, també amb ocupants francesos, tots ells entre 20 i 25 anys, i es dirigien a Port Aventura a passar una setmana de vacances.