Quasi la meitat dels catalans consideren perillosa l’activitat castellera

Segons una enquesta realitzada pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), un 47% dels catalans veu l’activitat castellera com a perillosa, mentre que un 52% la perceben com a segura. La diversitat d’opinions es manté independentment del lloc de naixement dels enquestats, amb un 51% dels nascuts a la resta de l’Estat que la consideren perillosa, mentre que el 54% dels nascuts a Catalunya i el 56% dels nascuts a l’estranger la troben segura.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La valoració del fet casteller és majoritàriament positiva (56%) o molt positiva (36%), i més de la meitat dels enquestats consideren que aquesta activitat ha anat a més els darrers anys. Prop del 90% ha assistit a alguna actuació castellera en viu. Més de la meitat dels enquestats creu que aquesta tradició ha guanyat importància en els últims anys i prop del 90% dels enquestats han assistit a alguna actuació castellera en viu. Pel que fa al grau de coneixement de l’activitat castellera, només un 3% dels enquestats declara no saber què són els castellers. Entre els nascuts fora de l’Estat, el desconeixement és més elevat, amb un 20% que no sap què són els castells.

Quant a la identificació de colles castelleres, un 41% dels enquestats no pot citar cap. Dels que ho fan, el 15% menciona els Xiquets de Valls, seguits dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca. Cal destacar que el CEO valora que, moltes persones esmenten la colla més propera al seu municipi, i que el mostreig aleatori de l’enquesta pot influir en aquest aspecte.