Últims preparatius de les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu

La lluita contra l’estigma, els reptes en l’atenció sanitària dels pacients i els trastorns mentals més comuns al llarg de la vida centraran, enguany, les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu que, en aquesta IX edició, tenen com a títol ‘Fora estigmes! La salut mental al Pirineu. Superada la crisi sanitària de la Covid, aquesta edició recupera l’aforament presencial al cent per cent. Les emetrà en directe Lleida TV i també es podran seguir en streaming pel web https://www.jornadesperalexcellencia.cat.

 

El programa preveu la participació de gairebé de 40 ponents de primer nivell del sector mèdic, científic, tecnològic, social o antropològic i una destacada participació de testimonis, familiars de pacients i associacions de salut mental del territori. Com en edicions passades, el programa compta amb ponents i experts procedents d’Andorra, que consolida una mirada transfronterera i pirenaica de les Jornades.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant dos dies, divendres 30 de setembre i dissabte 1 d’octubre, la localitat del Pallars Sobirà acollirà múltiples ponències, debats i taules rodones que tenen el propòsit d’abordar els reptes que ens planteja la salut mental en la societat del segle XXI i, fent especial esment en la particularitat que es dona en els territoris de muntanya.

Reconeguts de diverses disciplines

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, inauguraran les jornades. Experts reconeguts de diverses disciplines com la psicòloga Alba Alfageme, l’antropòleg mèdic Josep Maria Comelles, l’actriu Carme Elías, la neuròloga Mercè Boadao el director general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Forné, entre altres, participaran en una edició que té l’objectiu de visibilitzar les malalties mentals i normalitzar-les socialment.

 

El president de les Jornades, Jesús Montoliu, destaca que, «la implicació creixent d’Andorra a les Jornades per a l’excel·lència suposa que hi és tot el Pirineu i, aquest fet, ens fa complir amb el nostre principal propòsit de fer créixer aquest espai de diàleg i de reflexió més enllà de les fronteres i les muntanyes».

 

Montoliu assenyala també la importància d’aquestes jornades «que volen contribuir a reflexionar de forma pràctica amb testimonis i associacions de salut mental quines noves mesures es poden posar en marxa per eliminar l’estigma i avançar cap a noves solucions pels malalts i els cuidadors». Encara hi ha disponibles algunes places per l’assistència presencial a l’acte, pot reservar el seu lloc al web https://www.jornadesperalexcellencia.cat/tickets/