La UGT-Terres de Lleida exigeix plans d’ocupació per a majors de 45 anys

La demarcació de Lleida ha liderat un nou mes la pujada de l'atur. Segons dades del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, hi ha 1.931 persones més inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que el mes anterior, arribant a les 21.348 en tot el territori lleidatà. Unes dades que des de la UGT-Terres de Lleida denuncien i exigeixen soluciones. Com ja és habitual, les xifres del mes d'octubre vénen donades per la fi dels contractes temporals que es creen durant la campanya d'estiu. Uns contractes de duració determinada i que generen precarietats per la majoria de treballadors, afectant principalment als joves, majors de 45 anys i persones immigrades.

 

És per això, que des de la UGT-Terres de Lleida plantegen una sèrie de mesures per acabar amb aquest augment d'aturats. Entre altres accions, es busca impulsar mesures actives urgents per a la creació d'ocupació estable i de qualitat; s'aposta per la contractació indefinida i la jornada completa; es vol reforçar el diàleg social per garantir salaris dignes; s'impulsa una reforma global, integrada i consensuada de la protecció assistencial per desocupació; es vol establir unes polítiques actives d'ocupació públiques de qualitat; i s'exigeix derogar, de manera immediata, les reformes laborals imposades.

 

Unes dades males d'atur a Lleida

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya a l'octubre a la demarcació de Lleida s'ha situat en 21.348 persones, cosa que suposa 1.931 aturats més que al setembre, el 9,94% més, segons el ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. En termes anuals, les persones sense feina a Lleida han crescut de 82 actius en relació amb l'octubre del 2017, el 0,39% més, cosa que suposa encadenar 6 mesos d'increments anuals de l'atur. Tradicionalment, l'atur a l'octubre augmenta per la fi dels contractes temporals de la temporada d'estiu. En la sèrie del ministeri que comença el 1996 només hi ha un mes d'octubre a Lleida on l'atur disminueix (2004).