Sense Categoria

UGT i CCOO animen a la gent a sortir al carrer el 19-J

LleidaDiari
  • juliol 18, 2012
  • 2 min read
UGT i CCOO animen a la gent a sortir al carrer el 19-J

UGT i CCOO animen a la gent a sortir al carrer el 19-J| Redacció – Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

La UGT i CCOO de Lleida han fet avui una crida a la ciutadania de Lleida perquè demà, a partir de les 19.30 hores, es concentri a la Plaça de la Pau, davant la subdelegació del Govern de Lleida, per mostrar el rebuig a la nova onada de retallades que va anunciar el president del govern central Mariano Rajoy.

La secretària general de la UGT de Lleida, Rosa Palau, ha advertit que les mesures “accentuaran i dispararan la pobresa entre els col·lectius ja de per sí castigats per la crisi, com són els aturats i la classe treballadora”. En aquest sentit, ha recordat que “és un insult per tots aquests col·lectius dir que rebaixant-los-hi la prestació d’atur s’animaran a trobar feina, ja que de feina no n’hi ha i no es posen els instruments per crear-ne”. Palau ha recordat que actualment uns 9.400 aturats ja no reben cap tipus de prestació, la qual cosa indica la dificultat per trobar un treball.
 
Així mateix, la secretària de la UGT de Lleida ha qualificat “d’agressió” les mesures que afecten els autònoms. D’una banda, aquests professionals hauran de patir l’increment de l’IVA, quantitat que ells avancen a les arques de l’Estat, fins i tot quan no han cobrat la factura encara. I, per altra banda, també es veuran damnificats pe l’elevació del 15 al 21% de retencions per rendiments d’activitats professionals, com a via per anticipar els cobraments de les retencions. “Lleida compta amb un teixit d’emprenedors i petits empresaris molt gran i aquesta mesura posa en risc greu l’economia de Lleida”. La UGT calcula que cada autònom haurà de pagar més de 1.100 euros l’any a partir d’aquesta nova aplicació.
 
La liberalització dels horaris comercials és una altra mesura, segons UGT, que “empobrirà el territori lleidatà, ja que el petit comerç compta amb un teixit molt extens”. Finalment, ha indicat que aquestes “són mesures que ni motiven, ni incentiven ni serveixen per crear riquesa i ocupació, tot el contrari, entrarem encara amb més decadència”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *