UGT-Terres de Lleida denuncia l’augment de sou de la directora de l’escola bressol d’Alcarràs

Façana de l'Ajuntament d'Alcarràs

Façana de l'Ajuntament d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

 

La Federació de Serveis Públics de Catalunya de la UGT de Lleida ha denunciat aquest dimarts l'increment de fins a 13.000 euros del salari anual de la directora de l'escola bressol d'Alcarràs. Segons han confirmat des del sindicat a través d'un comunicat, de l'increment salarial que s'ha d'aplicar a tot el personal del consistori alcarrassí, «quasi una tercera part del total es repercutirà en un grup molt reduït de la plantilla i molt concretament en un àmbit específic i deficitari», referint-se en aquest cas a la directora de l'escola bressol. Davant aquesta situació, la Federació de Serveis Públics de Catalunya de la UGT de Lleida titlla aquest increment de sou d'«excessiu» i «sospitós», ja que, a més a més, la directora esmentada és delegada del sindicat i part de la mesa negociadora.

 

En aquest sentit, afegeixen que consideren «un greuge comparatiu important amb la implantació de dues escales salarials, la qual fomenta la precarietat laboral entre els grups més baixos». Tot i que des d'UGT creuen que és positiva l'elaboració d'aquesta Relació de Llocs de Treball (RLT), asseguren no poder acceptar «de cap manera», la «injustícia salarial i la precarietat laboral» que, segons ells, fomenta l'equip de govern municipal encapçalat per l'alcalde Miquel Serra. Tal com han explicat des del sindicat, aquesta RLT suposa un increment del pressupost municipal de l'Ajuntament d'Alcarràs del voltant de 200.000 euros. Aquest pressupost prové de diners públics i serà aplicable fins a l'any 2022. Per aquest motiu, durant tots aquests anys cap col·lectiu podrà demanar un augment o una revisió del sou, ja que s'haurà d'esperar al final del termini d'aplicació de la RLT.

 

Una possible conseqüència per no «interactuar» amb l'equip de govern d'Alcarràs

Amb aquesta decisió, des del sindicat asseguren que es fomenta encara més la precarietat de sous a partir de la meitat de la taula i que, per tant, els més afectats seran aquells treballadors públics que menys cobren. Per últim el sindicat afirma que aquesta congelació de sous a segons quins empleats, la qual defineixen de «depriment», és conseqüència de no «interactuar» amb l'equip de govern. «Fet que augmenta la discriminació de certs sectors que sí que combreguen amb l'actual alcaldia», conclouen des d'UGT.