Lleida

La UdL triplica en tres anys la matrícula al nivell C2 de català

Ha passat de 59 alumnes el curs 2020-21 a un total de 208 el 2022-23

Marta Romera
  • febrer 17, 2023
  • 3 min read
La UdL triplica en tres anys la matrícula al nivell C2 de català

La Universitat de Lleida (UdL) ha triplicat els tres darrers anys el nombre de persones matriculades als cursos de C2 de català, tot passant de 59 el curs 2020-2021 a les 208 de l’actual. Des que el Departament d’Educació de la Generalitat anunciés a inicis de l’any passat que a partir de 2024 tothom que vulgui ser docent haurà de disposar d’aquest nivell com a requisit i que les persones que estiguin en actiu també l’hauran d’acreditar, s’ha incrementat exponencialment la demanda per obtenir el certificat oficial a la UdL, que des de l’any 2000 els pot expedir.

Així, el curs acadèmic anterior a aquest anunci, es van matricular 59 persones als cursos de C2 de l’Institut de Llengües (IL) de la UdL, i 71 van examinar-se. Val a dir que als exàmens, un al febrer i un altre al juny, s’hi pot presentar tothom que hagi fet els cursos, qui hagi suspès en anteriors convocatòries i els membres de la comunitat universitària sense haver fet la formació prèviament.

 

El curs 2021-22 els inscrits al nivell C2 van ser 137: 114 als cursos de l’IL i 23 més al que va oferir la Universitat d’Estiu, i també van ser 137 els que van presentar-se a les proves avaluadores. El passat 11 de febrer va tenir lloc la primera convocatòria d’examen, amb 118 persones presentades. Manca encara l’examen de juny que es preveu que aplegui un centenar de persones, expliquen des de l’IL. Pel que fa als cursos de nivell C2 de l’IL aquest curs acadèmic els hauran fet 208 alumnes, als quals s’hauran de sumar els que cursin el de la Universitat d’Estiu.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tot plegat ha suposat triplicar el nombre de cursos de l’IL que van ser 3 al 2020-21, 5 al 2021-22, i 9 al 2022-23. El professorat també ha augmentat aquests darrers tres anys i s’ha passat d’un docent a quatre.

 

La directora de l’IL, Montse Casanovas valora molt positivament aquest increment de persones interessades en augmentar la seua formació en català, «pel que suposa de millora en els nivells d’aquesta llengua al país». Al mateix temps destaca el repte que suposa per l’IL gestionar un alt nombre d’inscrits tant als cursos com als exàmens, així com trobar nous docents, «donada la manca de professorat i correctors de llengua catalana que hi ha actualment».

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *