Sense Categoria

La Universitat de Lleida preveu estalviar milers d’euros amb el tancament d’estiu

LleidaDiari
  • juliol 29, 2022
  • 2 min read
La Universitat de Lleida preveu estalviar milers d’euros amb el tancament d’estiu

La Universitat de Lleida (UdL) comença el dia 1 d'agost els 'serveis mínims' del període estival, que s'allargaran durant tres setmanes, fins al 20 del mateix mes. Tots els edificis, tant a la capital del Segrià com al campus Igualada-UdL, estaran tancats al públic. Fins i tot, i per primer cop, totes les biblioteques i sales d'estudi, llevat la de la Facultat de Medicina, en aplicació del Pla d'Estalvi Energètic. La UdL preveu economitzar així 90.000 euros en electricitat, telefonia i neteja, entre altres, una quantitat superior als anys anteriors per l'increment del preu de l'energia i l'augment d'espais afectats per la mesura, segons ha explicat el vicerector d'Infraestructures, Narciso Pastor.

 

«No obrir la biblioteca de la Facultat de Lletres, al Rectorat, que habitualment estava operativa suposa una reducció de consum d'energia elèctrica de 20.000 kW/h, cosa que influeix directament en la reducció del cost», ha assenyalat Pastor. En la mateixa línia, el gerent de la UdL, Ramon Saladrigues, ha demanat a la comunitat universitària que desendolli tots els aparells que es queden en estalvi d'energia «atès que la suma de petites accions a tota la UdL pot donar lloc a un gran estalvi».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La majoria de les instal·lacions de la UdL tanquen al públic extern, tot i que el personal hi pot accedir de manera restringida. Mantenen parcialment la seva activitat els edificis del campus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, l'estabulari i l'edifici docent de Medicina situats al campus de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (plantes 3 i 4); i els edificis de Biomedicina 1 i Biomedicina 2, que acullen l'IRBLleida.

 

L'únic centre que té exàmens al setembre és la Facultat de Medicina

Donat que l'únic centre que té exàmens al setembre és la Facultat de Medicina, la sala d'estudis de Ciències de la Salut funciona de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h, amb accés preferent per a l'alumnat del campus i de la UdL. Així mateix, hi haurà servei de seguretat a tots els campus les 24 hores, així com recepció de correu i paqueteria durant els matins, han explicat des de la universitat lleidatana. En canvi, no hi haurà registre presencial de documents, ja que està operatiu el registre electrònic.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *