La UdL es posiciona entre les cinc universitats més compromeses socialment a Espanya

Segons un estudi sobre igualtat, inclusió i promoció de la salut de la Fundación CyD, la Universitat de Lleida (UdL) ha estat reconeguda com una de les cinc universitats més compromeses socialment a Espanya. Aquest reconeixement, compartit amb l’Autònoma de Madrid i les universitats de Saragossa, Sevilla i Màlaga, sorgeix de l’informe ‘Universitats socialment compromeses: Quin és el seu paper davant els reptes socials?’ elaborat per la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CYD). L’estudi es basa en una enquesta a la qual han respost 74 universitats, incloent 46 públiques i 28 privades, que van ser avaluades en àmbits com la igualtat, la inclusió, la promoció de la salut i la lluita contra la discriminació i l’assetjament.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les universitats participants van ser interrogades sobre mesures dirigides a promoure la igualtat de gènere, accions i protocols davant denúncies per discriminació i assetjament, promoció de la salut física i mental, inclusió de persones amb discapacitat i beques ofertes. Per identificar les cinc universitats més destacades, es va avaluar la qualitat de les respostes, assignant un punt per cada resposta positiva i ponderant alguns ítems segons la cobertura de la comunitat universitària. Després d’aquesta primera selecció, es van analitzar les iniciatives en compromís social disponibles als webs de les universitats, resultant en la selecció final.

En el cas de la UdL, l’informe destaca les seves polítiques d’igualtat de gènere en col·laboració amb altres universitats i institucions, el pla d’abordatge de les violències sexuals i LGBTIfòbiques durant les festes d’estudiants, i el postgrau de Polítiques LGBTI en la gestió pública. També es menciona el programa ‘Aules contra la pobresa’ i la participació de la UdL en les xarxes catalana i espanyola d’universitats saludables, així com en la Xarxa Vives d’universitats saludables i sostenibles. Aquestes mesures i programes exemplifiquen el ferm compromís de la UdL en els àmbits de la igualtat, la inclusió, la promoció de la salut i la lluita contra la discriminació i l’assetjament.