Lleida

Coneixes l’economia feminista? La UdL en parlarà a les Jornades Universitat-Empresa

Marta Romera
  • octubre 11, 2022
  • 2 min read
Coneixes l’economia feminista? La UdL en parlarà a les Jornades Universitat-Empresa

Què és l’economia feminista, què prioritza i quins beneficis aporta a la societat? Per què és necessari incorporar la perspectiva de gènere en els pressupostos públics? Com millora la qualitat de vida de la ciutadania, en especial de les dones, la renda bàsica universal?, són algunes de les preguntes a les quals pretenen donar resposta les XXXIV Jornades Universitat-Empresa.

 

Organitzades pel Departament d’Economia Aplicada de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL), enguany estan dedicades a l’economia feminista, corrent que cada cop pren més força com a alternativa a l’economia neoliberal, en posar al centre el bé comú i la sostenibilitat de la vida i no els mercats i els beneficis del capital.

«Dins del món de l’economia, la feminista està agafant cada cop més embranzida, fet reflexa la realitat de la societat, on dones són el 50%», explica el professor de la UdL i un dels organitzadors de les Jornades, Pere Enciso. «És per això que enguany hem dedicat les jornades a aquest àmbit, perquè l’economia també ha de contribuir a la igualtat de gènere, que ara com ara no s’ha aconseguit ni en l’àmbit laboral ni salarial, entre d’altres», afegeix.

Les Jornades Universitat-Empresa, que tindran lloc dimarts 18 d’octubre a la FDET, inclouen tres ponències. Les del matí aniran a càrrec de l’economista i membre de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere, Carme Díaz Corral, que introduirà termes, reptes i conceptes de l’economia feminista; i de la sociòloga i doctora en Estudis de gènere, Monica Gil Junquero, que parlarà de la implementació de la perspectiva de gènere en els pressupostos públics.

En la sessió de tarda, la també sociòloga i membre de l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal de la Generalitat de Catalunya, Dolores Medina Foussadier, abordarà aquesta assignació monetària individual des d’una visió feminista.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *