Sense Categoria

La UdL oferirà un nou títol d’especialització en economia solidària

Avatar
  • juliol 9, 2018
  • 3 min read

Imatge de la signatura | Udl

 

La Universitat de Lleida (UdL), mitjançant el seu Centre de Formació Contínua (CFC), oferirà a partir del mes vinent de setembre un nou títol d'especialització en economia social i solidària, gràcies a un conveni que ha signat avui amb l'Associació Alba, com a representant de Ponent Coopera – Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida. Aquest curs també compta amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONGD i i altres Moviments Solidaris de Lleida.

 

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS), «posant èmfasi en la construcció i consolidació de projectes econòmics, i en la presentació de casos concrets i propers a la realitat quotidiana on ja existeixen estratègies de transformació de l'actual model socioeconòmic», ha destacat el coordinador del pla d'estudis, l'economista i exdiputat de la CUP, Josep Manel Busqueta. Així es volen «impulsar, constituir i consolidar iniciatives de l'ESS que siguin viables econòmicament i temporalment, tot promovent la seva interconnexió».

  

  

 

El president de l'Associació Alba, Carles de Ahumada, ha recordat que a banda de la seva entitat, Ponent Coopera n'aglutina d'altres com la Cooperativa L'Olivera, a Vallbona de les Monges, o la Cooperativa Tres Cadires d'Arbeca. En aquest sentit, el rector ha destacat que «la UdL contribueix al desenvolupament de tot el territori, no tan sols de la capital». Aquesta formació s'adreça especialment a tres col·lectius: persones que ja participen de manera activa en cooperatives o entitats de l'ESS; empleats d'administracions públiques locals o altres institucions que treballen en àmbits com l'atenció a l'exclusió social, processos d'intervenció comunitària, promoció de l'ocupació o l'impuls econòmic del territori; i graduats universitaris que busquen una especialització.

 

El nou curs d'economia social i solidària començarà a impartir-se el pròxim dia 19 de setembre, en horari de tarda. El programa preveu una sessió de tres hores cada setmana. Entre el professorat hi ha docents de la UdL com ara Pere Enciso, de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, o Ramon Olarieta, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària. També experts de diverses entitats com el Seminari d'Economia Feminista de Barcelona, l'Observatori del Deute en la Globalització o l'Aliança contra la pobresa energètica; i periodistes de Crític, La Directa i La Jornada.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *