Sense Categoria

La UdL obté 160.000 euros en ajuts del programa Indústria del Coneixement

Avatar
  • juny 7, 2019
  • 3 min read

Tres de les iniciatives són de l'àmbit de la salut | UdL

 

La Universitat de Lleida (UdL) ha aconseguit 160.000 euros per a projectes de recerca innovadors en la darrera convocatòria del programa Indústria del Coneixement, que promou la Generalitat de Catalunya, amb un cofinançament al 50% de la Unió Europea a través dels fons FEDER. Es tracta de quatre iniciatives d'investigadors de la Facultat de Medicina i l'Escola Politècnica Superior (EPS). Els equips, formats per almenys un científic sènior i un d'emprenedor, reben formació de l'AGAUR en emprenedoria.

 

En la categoria Llavor, destinada a finançar projectes d'innovació que es troben a les fases inicials de maduresa tecnològica, al conjunt de Catalunya s'han presentat un total de 84 projectes i s'han concedit ajuts a 46, per un import total de 920.00 euros. Els tres atorgats a la UdL, que sumen 60.000 euros, corresponen a la Facultat de Medicina.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els treballs dels tres premiats

Joan Verdaguer, del grup de recerca d'Immunologia i Metabolisme (GRIM) de la UdL i l'IRBLleida, lidera l'Estudi de l'efecte adjuvant de DIF-P en una vacuna antigripal. Conchi Mora, del mateix GRIM, encapçala la iniciativa DendriTHERAP: Transcriptomic analysis of novel dendrític cells to design a therapy for autoimmune diabetis (Anàlisi transcriptòmica de noves cèl·lules dendrítiques pel disseny d'una teràpia pera la diabetis auto-immune). I José Serrano, del grup de Fisiopatologia Metabòlica, encapçala el projecte GEL-AID: Gelified water for hydration in dysphagia (solució d'aigua isotònica gelificada per la hidratació en persones amb disfàgia).

 

En la categoria Producte, destinada a finançar l'obtenció de prototipus i a la valorització i transferència dels resultats d'investigació s'han presentat 147 projectes al conjunt de Catalunya, dels quals se n'han finançat 26 amb més de 2,5 milions d'euros. La UdL només havia sol·licitat finançament per a un, que ha resultat seleccionat. El lidera l'investigador de l'EPS Jéròme Barrau, del grup de recerca de Sistemes dinàmics aplicats a l'energia solar (SDAES) .

 

Experimental demonstration and commercial viability of a energy efficient universal cooling scheme (Demostració experimental i viabilitat comercial d'un sistema de refrigeració autoadaptatiu) rebrà 100.000 euros. Es tracta d'una tecnologia basada en l'ús de vàlvules i aletes que canvien de forma en funció de la seva pròpia temperatura en sistemes de refrigeració microfluídica per a dispositius electrònics, entre altres aplicacions.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *