Sense Categoria

La UdL forma fisioterapeutes als camps sahrauís d’Algèria

Avatar
  • febrer 19, 2020
  • 2 min read

La UdL forma fisioterapeutes als camps sahrauís d'Algèria | UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha iniciat un nou projecte de cooperació al Sàhara, per formar fisioterapeutes que puguin donar assistència a les més de 170.000 persones refugiades dels campaments de Tindouf (Algèria), amb la col·laboració de la Universitat Complutense de Madrid i el Comitè d'Ortopèdia de Creu Roja Internacional. 

 

Dues professores de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF) de la UdL, Carme Campoy i Aida Monge, imparteixen aquests dies classes a 10 alumnes que estudien a l'Hospital Nacional Rabouni.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Sàhara Fisio és 'hereu' del projecte Fisiàfrica

Sàhara Fisio és 'hereu' del projecte Fisiàfrica, iniciat el 2013, i impulsat per la Unitat de Desenvolupament i Cooperació (ODEC) de la UdL i la Xarxa Vives d'Universitats, que s'ha desenvolupat a Moçambic i Gàmbia. En aquest cas, l'ODEC hi aporta 3.480 euros. La iniciativa també compta amb el suport de l'Escola d'Infermería sahrauí a Smara (Universitat de Tifariti) i el Ministeri de Salut Sahrauí.

 

La formació, dimensionada en dos anys, va adreçada a estudiants graduat de formació secundària i a professionals de diferents disciplines que exerceixen actualment com a fisioterapeutes als campaments. L'objectiu és proveir la RASD d'un cos professional de fisioterapeutes que permetin establir una ràtio fisioterapeuta / habitant prou per a donar resposta a les necessitats assistencials de la població sahrauí.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *