Sense Categoria

La UdL exposarà imatges de l’1-O captades per fotògrafs lleidatans

Avatar
  • desembre 5, 2018
  • 3 min read

Imatge d'algunes de les fotografies sobre l'1-O que es poden veure a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) acollirà del 5 al 21 de desembre l'exposició 'U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida', una mostra amb 28 imatges de gran format sobre la jornada de l'1 d'octubre del 2017 captades per professionals de la fotografia lleidatans de diferents mitjans de comunicació. L'acte oficial d'inauguració de l'exposició, organitzada pel vicerectorat d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, estava previst per aquest dimecres a les 11.00 hores però per qüestions de salut del vicerector s'ha posposat per dilluns vinent, a la mateixa hora. Tot i això, l'anunci que ha fet la UdL de l'anul·lació de l'acte de dimecres ha generat crítiques a les xarxes socials, de la mateixa manera que el fet que la mostra només es pugui veure tres setmanes i no durant quatre mesos, tal com s'havia programat inicialment.

 

El vicerector d'Activitats Culturals de la UdL, Joan Biscarri, ha negat que s'hagi suspès la celebració de l'acte d'inauguració i ha assegurat que, finalment, es farà dilluns vinent. Tot i això, ha reconegut que, en un primer moment, l'exposició s'havia programat fins el 29 de març però «quatre mesos no tenia sentit ja que la durada habitual de les exposicions que acull la UdL és d'un mes», ha explicat. La jornada de l'1-O va ser documentada en milers d'instantànies, tant de ciutadans com de professionals de la fotografia. I és precisament una selecció de les imatges realitzades per aquests professionals les que presenta 'U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida', són obra de Tony Alcántara (La Mañana), Lleonard Deshams (Segre), Itmar Fabregat (Segre), Amado Forrolla (Segre), Ramon Gabriel (El Periódico de Catalunya), Núria Garcia (La Mañana), Selena Garcia (La Mañana), Santi Iglesias (Ara), Llorenç Melgosa, Jordi V. Pou, Toni Prim, Adrià Ropero (Agència EFE), Lidia Sabaté (La Mañana) i Herminia Sirvent. 

 

Segons han explicat des de la UdL, la mostra posa manifest, no només la realitat que recullen les instantànies amb algunes de les càrregues policials, sinó els sentiments que com milers de persones, van experimentar els catorze fotògrafs durant aquella jornada. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *