Edició 2021

La UdL demana per majoria de vots la llibertat dels presos independentistes

  • febrer 13, 2019
  • 3 min read

Representants al claustre de la UdL mostrant pancartes demanant la llibertat dels presos independentistes | LleidaDiari.cat

 

El claustre de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat per àmplia majoria una declaració que reclama «la immediata posada en llibertat de les persones empresonades a causa de l'1-O» i que també denuncia que, «davant un conflicte polític, es prenguin mesures judicials en lloc de cercar solucions mitjançant el diàleg i la mediació, partint del reconeixement del lliure exercici a l'autodeterminació del poble català».

 

El rector Roberto Fernández, que s'ha abstingut en la votació, s'ha compromès a executar al mandat de la declaració «sempre que no hi hagi cap il·legalitat que afecti personalment el rector». La declaració s'ha aprovat en durant una sessió extraordinària celebrada a petició de més d'una setantena de representants claustrals. El text ha rebut 115 vots a favor, dotze en contra, dotze abstencions i un vot nul.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Una acció que comença a finals de gener

A finals del mes de gener, membres de l'estudiantat, personal docent i investigador (PDI) i d'administració i serveis (PAS) van presentar al registre de la Universitat de Lleida (UdL) una sol·licitud instant el rector Roberto Fernández a convocar un claustre extraordinari amb què pretenen aconseguir el pronunciament de la UdL a favor de l'alliberament dels «presos polítics» i de rebuig a la judicialització de la política catalana. En concret, van presentar 73 firmes de representants claustrals dels tres col·lectius, més del 20% de les que serien necessàries per forçar la celebració d'un claustre extraordinari abans d'un mes.

 

També van iniciar una recollida d'adhesions entre la comunitat universitària de suport a la declaració que van redactar i ja compten amb unes 250. Membres de la comunitat universitària de la UdL volien aconseguir que el claustre de la Universitat de Lleida expressés el seu posicionament contrari a l'empresonament de líders independentistes i de la judicialització de la política catalana, tal com s'ha fet a la UB, UAB, UPC, UPF i UdG, segons va explicar el professor de la Facultat de Medicina de la UdL, Daniel Sanchis. «No podem romandre impassibles davant la vulneració dels drets i més a les portes del judici que han d'afrontar els nostres polítics», ha expressat el membre del PAS, Josep Maria Romero.

Claustre de la UdL

El rector de la UdL, Roberto Fernández, segueix les votacions de la declaració a favor dels presos independentistes | LleidaDiari.cat

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.