Sense Categoria

La UdL fa prop de 700 classes al dia per videoconferència

Avatar
  • març 24, 2020
  • 3 min read

Abans de suspendre la docència presencial pel coronavirus, la Universitat de Lleida feia 20 sessions diàries a distància | LleidaDiari.cat

El professorat de la Universitat de Lleida (UdL) està fent en l'última setmana prop de 700 classes per videoconferència al dia de mitjana.

 

Aquesta xifra és 35 vegades superior a la vintena sessions que es realitzaven abans que se suspengués la docència presencial el passat 13 de març a causa de la covid-19. També l'accés al campus virtual Sakai de la UdL augmentat exponencialment, ja que ha passat de les 18.300 entrades diàries de mitjana abans del tancament a les 44.400 després d'aquesta data. El seu ús durant aquests dies, doncs, ha tingut un increment del 142%.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La impossibilitat de fer docència presencial

Tot i que la raó és la impossibilitat de fer docència presencial, des dels vicerectorats de Qualitat i Innovació Docent i d'Ordenació Acadèmica, s'afirma que aquesta experiència, que alguns docents estan experimentant per primera vegada, posa de manifest que la docència en línia està desplegada ara com ara en totes les titulacions de grau i màster i que «s'està incorporant al nostre dia a dia».

 

«El sistema ha respost bé a l'increment de la demanda, tot i que els primers dies es van detectar alguns problemes de connectivitat i d'accés a algunes aplicacions que s'estan solucionant des del SIC», expliquen. Actualment s'està treballant en l'anàlisi detallada assignatura per assignatura en curs, i també per formar al professorat en l'ús de l'eina per fer exàmens on-line. «Donada la situació d'incertesa sobre la duració d'aquest període de confinament, estem preparant amb la unitat de Suport i Assessorament a l'Activitat Docent activitats de formació i de suport virtual per al professorat en temes d'avaluació en línia mitjançant l'eina de test i qüestionaris del campus virtual», afegeixen.

 

La setmana d'exàmens de l'abril s'ha convertit en una setmana lectiva

Per la seva banda, el Consell de l'Estudiantat ha informat l'alumnat que la setmana d'exàmens de l'abril s'ha convertit en una setmana lectiva i que l'avaluació continuada de les assignatures es mantindrà i es garantiran les eines del campus virtual. El Consell també ha comunicat als estudiants que si algú té dificultats per seguir la docència per mitjans telemàtics, ja sigui per manca d'accés a internet, ordinador o qualsevol altre recurs, ho faci saber al mateix Consell o al vicerectorat d'Estudiants i ocupabilitat.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *