La UdL celebra una Setmana de la Comunicació de forma virtual

Imatge de la biblioteca buida del campus de ciències de la salut, el dia 1 d'abril de 2020.

Imatge de la biblioteca buida del campus de ciències de la salut. | LleidaDiari.cat

'Llums, càmera, realitat!', és el títol de l'edició d'aquest any, de la Setmana de la Comunicació organitzada pel Departament de Filologia catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida i pels alumnes de tercer curs del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la mateixa universitat.

 

Davant la impossibilitat de poder celebrar-se de forma presencial, s'ha optat per fer-la de forma online a través de la plataforma Twitch de l'esdeveniment i posteriorment al seu canal de Youtube. La Setmana comptarà amb la col·laboració de diversos professionals de l'àmbit de la ficció basada en la realitat i l'adaptació d'aquesta a diversos formats.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El periodista lleidatà Carles Porta serà l'encarregat d'obrir aquesta nova edició

L'encarregat d'obrir aquesta nova edició de la Setmana de la Comunicació serà el periodista i escriptor lleidatà Carles Porta amb la ponència 'Posar llum a la foscor', el dilluns vinent a les 16:00h. La segona ponència serà a les 18:00h de la tarda, i anirà a càrrec del cineasta, terapeuta d'art i educador Emilio Martí que parlarà sobre Lo real como base del cine de animación. L'acte de dimarts, Inspirado en hechos reales, el conduiran dos autors de la novel·la gràfica, Álvaro Ortiz i Alfonso Zapico, a partir de les 16:00h de la tarda. Seguidament, a les 18:00h, la cineasta Lucia Alemany, donarà veu a la lluita de moltes cineastes joves amb la sessió La innocència de la meva òpera prima.

 

El dimecres serà el torn de la realitzadora Carolina Astudillo, a les 16.00 de la tarda amb la ponència La imagen de archivo i finalitzarà la jornada el cineasta Isaki Lacuesta debatent sobre Els límits de la realitat. Una de les novetats d'enguany és l'adaptació del format, que s'ha dut a terme per tal de seguir amb les ponències i les dates acordades. D'aquesta manera, les sessions es retransmetran a través de la plataforma digital Twitch i quedaran arxivades posteriorment al canal de Youtube Setmana de la Comunicació UdL.