La UdL cedeix ordinadors i tauletes a estudiants per seguir la docència virtual

Imatge d'una tauleta d'una de les biblioteques de la UdL

La universitat lleidatana també ha finançat l'ampliació de dades mòbils a una vintena d'alumnes | LleidaDiari.cat

La Universitat de Lleida (UdL) cedeix ordinadors i tauletes a estudiants per tal que puguin seguir la docència virtual mentre duri el confinament. Fins ara, ja ha atès 40 sol·licituds i cinc estudiants ja han rebut ordinadors als seus domicilis, cedits pel Col·legi d'Infermeres i Infermers de Lleida.

 

Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Vicerectorat d'Estudiants i Ocupació, en col·laboració amb la Coordinació de Compromís Social, Igualtat i Cooperació i el Consell de l'Estudiantat de la UdL, que pretén facilitar el seguiment de la docència no presencial a l'estudiantat. A més, la UdL finança a 20 estudiants l'ampliació de dades mòbils i ha donat solució a altres requisits sobre programari específic de determinades assignatures.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Cinc ordinadors a domicili cedits pel Col·legi oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida

En el marc d'aquesta iniciativa, ja la UdL ha lliurat cinc ordinadors a domicili cedits pel Col·legi oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), que persones voluntàries del mateix ens col·legial han portat a casa dels alumnes; dos ordinadors de la unitat de Desenvolupament i cooperació de la UdL es facilitaran aviat, i dues tauletes procedents de la Biblioteca de Lletres ja estan en mans de l'alumnat.

 

La vicerectora d'estudiants i ocupabilitat de la universitat lleidatana, Montse Rué, destaca que, fins ara, «s'ha pogut donar una resposta ràpida a les sol·licituds que han fet arribar els estudiants mitjançant el formulari que es va activar el 25 de març», tot i assenyalar que «el nombre d'estudiants que tenen problemes per seguir la docència virtual és molt reduït». «N'hi ha que tenen problemes menors en la connexió, però com que les videoconferències es graven, se les poden descarregar en qualsevol moment, la qual cosa també facilita l'aprenentatge posterior», remarca Rué.

 

La Universitat de Lleida continuarà fent el seguiment

La vicerectora ha explicat que la Universitat de Lleida continuarà fent el seguiment per possibles incidències que es vagin produint durant tot el període de docència a distància. Així mateix, ha agraït a les unitats de la UdL que s'han implicat per donar resposta, així com a la «generositat» del COILL.

 

Per la seva part, el Consell de l'Estudiantat de la UdL, valora molt positivament que es pugui donar resposta a l'alumnat que no disposa dels recursos telemàtics necessaris per poder continuar treballant des de casa. A la vegada, recorda que fins al 30 d'abril es poden sol·licitar els ajuts a l'estudi per a situacions socioeconòmiques greus que hagin pogut condicionar el pagament de la matrícula de les titulacions oficials de la Universitat de Lleida durant el curs acadèmic.