Sense Categoria

TVE visita Ginestarre, un poble del Pirineu lleidatà de només 3 habitants

Avatar
  • juny 6, 2018
  • 2 min read
TVE visita Ginestarre, un poble del Pirineu lleidatà de només 3 habitants
TVE visita Ginestarre, un poble del Pirineu lleidatà de només 3 habitants

Captura del vídeo | TVE

 

El programa de TVE, «España Directo» s'ha traslladat fa pocs dies fins a la petita població lleidatana de Ginestarre, al Pallars Sobirà, on des de fa 30 anys, només hi viuen tres persones. Una d'elles és la Rosa Mari que, tal com es pot veure a les imatges, elabora vertaderes obres d'art amb el seu teler centenari i la llana de les ovelles de raça aranesa. El soroll del teler es fusiona a la perfecció amb el dels ocells i unes espectaculars vistes de les muntanyes del Pirineu. L'altre habitant de Ginestarre és l'home de la Rosa Mari, l'Andreu. Ell també es dedica a l'artesania, en aquesta ocasió, a aquella relacionada amb el món dels pastors. 

El reporter d'«España Directo» ha tingut l'oportunitat de conèixer de la mà d'aquest lleidatà com bevien en l'antiguitat els pastors quan passaven hores i dies dalt de la muntanya amb els seus ramats. Es tracta de les beçulles, una mena de got elaborat amb l'escorça del bedoll i una branca. Gràcies a aquesta eina els pastors podien beure aigua directament del brollador sense haver de mullar-se les mans.

 

Un pastor d'ovelles araneses

Però les bones tradicions mai es perden i així ho demostra en Josep, un pastor de Ginestarre que compta amb un ramat de més de 200 ovelles de raça aranesa i que, avui en dia, encara utilitza la seva beçulla per a veure l'aigua de l'alta muntanya. Sovint busquem portes enfora objectius somiats com la felicitat però, també sovint, no ens adonem que els millors tresors estan sempre a casa nostra. Encara no has vist el reportatge? Doncs només has d'anar al minut 33 d'aquest enllaç i gaudir-lo!

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *