Sense Categoria

Turull, Rull, Forn i Puig demanen al PDeCAT que s’uneixi a la crida de Puigdemont

Avatar
  • juliol 17, 2018
  • 3 min read

Jordi Turull i Josep Rull, tots dos empresonats a Lledoners, donen suport a Puigdemont | Cedida

 

Carles Puigdemont ha mogut fitxa. L’expresident de la Generalitat va presentar dilluns de la mà de Quim Torra i Jordi Sànchez, la ‘Crida Nacional per la República’: un moviment polític amb la clara vocació de generar un moviment transversal dins l’independentisme «per fer efectiu el mandat de l’1-O».

 

El PDeCAT, però, sembla mostrar certes reticències a la proposta, tot i que dilluns mateix demanaven a l’expresident quines serien les bases del seu nou projecte polític per asseure’s i mirar «d’encaixar». En aquest sentit, així mateix, els exconsellers Jordi Turull, Joaquim Forn, Josep Rull i Lluis Puig han demanat al PDeCAT que sigui generós i que sigui un dels impulsors de la nova crida de Puigdemont.

El PDeCAT, impulsor del moviment de Puigdemont

«La nostra proposta és que el PDeCAT decideixi formar part i sigui un dels impulsors troncals d'un gran moviment», relaten els quatre exconsellers a través d’una carta oberta que afegeix: «No es tracta de com fem més gran el partit sinó de com nodrim un moviment més ampli, transversal i estable per ser conseqüents amb tot allò que obliga i representa l'1 d'octubre».

 

Carles Puigdemont, amb els membres de Junts per Catalunya

Carles Puigdemont, amb els membres de Junts per Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

 

«S'ha plantejat una Crida Nacional per articular aquest espai, de manera oberta i sense apriorismes, al voltant d'allò que existeix de manera incipient a partir de Junts per Catalunya, fruit de les eleccions del 21 de desembre, i del lideratge de Carles Puigdemont», assenyalen els exconsellers empresonats a Lladoners i a l’exili, en el cas de Lluis Puig.

 

I finalment, en aquest sentit apel·len a la màxima transcendència de la decisió del PDeCAT amb la formació de Puigdemont. «Aquesta és la decisió més transcendent de l'Assemblea del PDeCAT ha de ser respondre positivament a aquesta Crida Nacional i articular instruments necessaris per culminar la creació d'aquest nou espai polític al llarg del mes de setembre d'aquest any».

Una mirada amplia i rebutgen els enfrontaments

Asseguren, doncs, que és l’hora de fer pinya. Demanen un acostament del PDeCAT a Puigdemont —més que a la inversa— per fer vigent el «mandat de l’1-O» i per oblidar les disputes internes entre la formació i la figura de l’expresident català.

 

Quim Torra i Carles Puigdemont, durant la seva trobada a Berlín

Quim Torra i Carles Puigdemont, impulsors de la nova proposta 'Crida Nacional' | CatalunyaDiari.cat

 

 

«Més enllà d’entrar en dinàmiques i polèmiques endogàmiques sobre càrrecs i persones, és necessària una mirada àmplia i concentrar totes les decisions i esforços en com fer la millor aportació a partir de la Crida Nacional», han conclòs els exconsellers.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *