Presenten 26 rutes per gaudir de la natura a l’Horta de Lleida. No te les perdis!

Turisme de Lleida ha presentat 26 rutes de natura activa amb les quals vol promocionar l'Horta de Lleida. Es tracta d'itineraris que compten amb la implicació de les 23 empreses de l'Horta i que es poden fer en diferents modalitats: senderisme, trailrunning, ciclisme i cotxe, que s'adrecen, sobretot, al turisme de natura familiar i en parella.

 

La iniciativa també inclou 8 paquets turístics de cap de setmana perquè els visitants puguin gaudir d'una experiència personal i directa amb els productors i productes de proximitat i ecològics de l'Horta. Les rutes, que des d'aquest divendres es poden consultar a la plataforma https://360.turismedelleida.cat/, són un complement al conjunt monumental i cultural de la ciutat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, han estrenat aquest divendres la iniciativa fent una passejada per les vinyes del Celler de Sanui, una de les 26 rutes proposades. Durant la jornada els diversos assistents de la corporació municipal, del consell rector i personal tècnic de Turisme de Lleida, i d'empreses de l'Horta han pogut escoltar una explicació en clau agronòmica sobre les vinyes, algunes indicacions sobre la situació geogràfica de la finca en el terme de Lleida i han gaudit de les vistes privilegiades al bell mig de la corona verda de 19.000 hectàrees que envolten Lleida.

Imatge d'un camp de vinya a l'horta de Lleida

Turisme de Lleida presenta 26 rutes per gaudir de la natura a l'Horta de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Per primera vegada s'aposti obertament per convertir l'Horta de Lleida

L'alcalde de Lleida ha posat de manifest el fet que «per primera vegada s'aposti obertament per convertir l'Horta de Lleida en un recurs singular de promoció turística perquè és un projecte en clau de sostenibilitat i proximitat, però també molt lligat a la capitalitat de Lleida 2030 Agrobiotech». De la seva banda, el tinent d'alcalde Paco Cerdà ha afirmat que les noves 26 rutes serviran per «acumular experiències singulars en entorns diversos i per a públics diferent, prioritàriament, turisme en família, en parella, slow, turisme de natura. Sempre en clau de sostenibilitat i equilibri».

 

Les 26 rutes i els 23 productors implicats faran possible que les persones que visiten la ciutat, però també la ciutadania de Lleida, gaudeixin de l'Horta en tot el seu esclat i acumulin experiències singulars en entorns diversos i per a tota tipologia de públics. Les rutes de Turisme de Lleida estan pensades per a fer les delícies de les famílies, del turisme en parella, de persones que busquin el relaxament i la interacció amb la natura; d'aquells que busquen l'experiència directa en un paisatge agroalimentari o de qualsevol persona que visiti la ciutat i vulgui contacte amb natura, sostenibilitat i equilibri.

 

Itineraris impulsats per Turisme de Lleida

A partir d'aquest divendres, qualsevol persona, família o grup que vulgui gaudir d'algun dels itineraris impulsats per Turisme de Lleida en modalitats de senderisme, trailrunning, ciclisme, btt o fins i tot en cotxe, pot entrar a la plataforma https://360.turismedelleida.cat/ i triar l'opció que més s'adapti als seus gustos o necessitats. En aquest ampli univers digital es podran descarregar els tracks de les rutes i també vuit productes turístics que acosten els visitants a una experiència personal i directa amb els productors i els productes de proximitat i ecològics de l'Horta.

 

Les noves rutes per l'Horta de Lleida de Turisme de Lleida s'han definit en base al potencial patrimonial i cultural que històricament ha configurat el relat turístic de Lleida. Les rutes són un complement al conjunt monumental del Turó de la Seu Vella, al Castell dels Templers, a la riquesa de la petja històrica de diversos racons de la ciutat o a la solvència del talent i dels productes gastronòmics pels quals es coneix la ciutat.