Sense Categoria

La Tupinada popular obre els actes del Carnaval a Lleida

Avatar
  • febrer 21, 2020
  • 3 min read

La Tupinada popular obre els actes del Carnaval a Lleida | LleidaDiari.cat

El Carnaval de Lleida comença a ambientar-se de colors lluents, d'humor i de festa. La Tupinada popular d'aquest passat dijous a la tarda ha obert el programa d'actes, que combinen tradició, ironia i disbauxa.

 

La Germandat Pau Pi ha promogut el tradicional tast de tupina, amb l'Eix Comercial i el Gremi de Forners, que han ofert degustacions del Pastís de la festa. L'animació s'ha concentrat a la plaça de la Catedral, on els assistents han agafat força per als dies festes que vindran.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La ciutat gaudirà d'una de les festes més esbojarrades de l'any

Des d'aquest dijous i fins dimecres, quan el programa clourà amb l'enterro de la sardina, la ciutat gaudirà d'una de les festes més esbojarrades de l'any. Disfresses creatives, divertides i crítiques ompliran els carres i places, especialment dissabte a la Gran Rua, que sortirà des del c/ Santa Cecília i on Sa Majestat Pau Pi farà la lectura del solemne pregó.

 

Aquest és un dels esdeveniments més esperats i participatius a Lleida, que compta amb la implicació d'associacions i entitats, i de milers de lleidatans i lleidatanes que se sumen a la rua. El Carnaval és present a diferents barris de la ciutat, amb actes com les rues al Centre Històric o a Mariola i Pius XII (divendres), la Marató de l'Ou a Cappont (divendres) o el Carnaval de la Bordeta, que té lloc el dissabte 29, a les 16 h.

 

Programa d'actes

Després de la tupinada i el pastís de Carnaval, la música, el teatre i el soundpainting (llenguatge signes per a composicions artístiques) prendran el relleu. Entre altres, el dissabte destaca al matí la passejada carnavalesca o La cursa de Llits diumenge, amb l'espectacle infantil i el ball de vermut. Dimecres es farà la vetlla de les despulles de Pau Pi, l'enterro de la sardina i sardinada popular.

 

Recomanacions de seguretat a la festa

La Paeria, a través del programa Nits Q de la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials, promou recomanacions per una festa més segura. Nits Q ha editat una guia que fomenta el civisme i la responsabilitat en els espais d'oci, així com una festa lliure d'actituds sexistes.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *