La Tupinada popular obre els actes del Carnaval a Lleida

Imatge de la tupinada a Lleida

La Tupinada popular obre els actes del Carnaval a Lleida | LleidaDiari.cat

El Carnaval de Lleida comença a ambientar-se de colors lluents, d'humor i de festa. La Tupinada popular d'aquest passat dijous a la tarda ha obert el programa d'actes, que combinen tradició, ironia i disbauxa.

 

La Germandat Pau Pi ha promogut el tradicional tast de tupina, amb l'Eix Comercial i el Gremi de Forners, que han ofert degustacions del Pastís de la festa. L'animació s'ha concentrat a la plaça de la Catedral, on els assistents han agafat força per als dies festes que vindran.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La ciutat gaudirà d'una de les festes més esbojarrades de l'any

Des d'aquest dijous i fins dimecres, quan el programa clourà amb l'enterro de la sardina, la ciutat gaudirà d'una de les festes més esbojarrades de l'any. Disfresses creatives, divertides i crítiques ompliran els carres i places, especialment dissabte a la Gran Rua, que sortirà des del c/ Santa Cecília i on Sa Majestat Pau Pi farà la lectura del solemne pregó.

 

Aquest és un dels esdeveniments més esperats i participatius a Lleida, que compta amb la implicació d'associacions i entitats, i de milers de lleidatans i lleidatanes que se sumen a la rua. El Carnaval és present a diferents barris de la ciutat, amb actes com les rues al Centre Històric o a Mariola i Pius XII (divendres), la Marató de l'Ou a Cappont (divendres) o el Carnaval de la Bordeta, que té lloc el dissabte 29, a les 16 h.

 

Programa d'actes

Després de la tupinada i el pastís de Carnaval, la música, el teatre i el soundpainting (llenguatge signes per a composicions artístiques) prendran el relleu. Entre altres, el dissabte destaca al matí la passejada carnavalesca o La cursa de Llits diumenge, amb l'espectacle infantil i el ball de vermut. Dimecres es farà la vetlla de les despulles de Pau Pi, l'enterro de la sardina i sardinada popular.

 

Recomanacions de seguretat a la festa

La Paeria, a través del programa Nits Q de la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials, promou recomanacions per una festa més segura. Nits Q ha editat una guia que fomenta el civisme i la responsabilitat en els espais d'oci, així com una festa lliure d'actituds sexistes.

 

També et poden interessar…