Mantenir fresca la casa, la millor tècnica per a superar les onades de calor

Sovint ens pensem que passar l'onada de calor a casa és garantia d'esquivar-la amb seguretat. Tot i que, en certa manera, és així, també és important saber com mantenir un bon ambient i temperatura a casa perquè els efectes de la calor siguin encara menors i, per tant, majors per a la nostra salut. Moltes recomanacions poden semblar evidents, però mai està de més recordar-les i repassar si, realment, ens estem protegint com cal.

 

Així doncs, per a sobreviure a les onades de calor a la llar és recomanable tenir un bon control de la temperatura interior perquè no es dispari o, en el cas contrari, que no estigui excessivament freda i que ens pugui donar xoc tèrmic en sortir al carrer. D'altra banda, es recomana que durant el dia es tanquin les persianes de les finestres on toca el sol i que, a la nit, s'obrin per refrescar-la.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Malgrat aquestes tècniques, hi ha moltes nits que els termòmetres no acaben de baixar tot prou per a garantir-nos un bon descans, així que fer-se una dutxa fresca abans de ficar-se al llit, també pot ser una bona opció per, almenys, baixar la temperatura corporal. Obrir balcons, terrasses i finestres perquè hi hagi circulació d'aire, és l'elecció més encertada a les nits on és realment difícil poder agafar el son.

Foto d'un ventilador blanc.

Utilitzar mètodes de climatització és un bon recurs per a combatre la calor | Getty Images

 

Recórrer a algun tipus de climatització, la tècnica infal·lible

En la mateixa línia, és preferible estar en les habitacions més fresques i recórrer a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat), sempre que sigui possible i amb un control de la temperatura adequat. Tenir a la mà la dutxa, beure aigua fresca tot i no tenir sensació de set i vestir-se amb roba fresca i còmoda, són altres dels recursos fàcils, senzills i de fàcil execució per tothom.

 

Tampoc ens podem oblidar dels animals de companyia, els quals també pateixen la calor i, per aquest motiu, els hem d'anar controlant, procurar que no estiguin llargues estones al sol i assegurar-nos que es mantenen ben hidratats. Una vegada tenim la casa fresca, hem d'aprofitar el màxim possible per a estar-hi dins en les hores de més pic de sol.